ΤΟΠΙΚΑ

Προπηλακισμός του Γ. Παπανδρέου από τον Αχ. Μπέο

προπηλακισμός-του-γ-παπανδρέου-από-το-464214

Επίθεση του δημάρχου στον πρώην πρωθυπουργό με ανοίκειες εκφράσεις – «Δεν μας πτοούν οι νεοφασίζουσες συμπεριφορές», δήλωσε ο ΓΑΠ – Αποδοκιμασία του Αχ. Μπέου από ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, Επιλογή Ευθύνης, Ποτάμι

Απρόκλητη επίθεση με προπηλακισμό δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου από το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Το σοβαρό επεισόδιο που πήρε πανελλαδικές διαστάσεις καθώς τα πλάνα με την φραστική επίθεση και την ένταση που ακολούθησε έκαναν το γύρο της Ελλάδας, σημειώθηκε στην είσοδο και στο λόμπυ του ξενοδοχείου Παρκ, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρετούσε μέλη και φίλους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. που είχαν σπεύσει να τον υποδεχτούν. Ο δήμαρχος Βόλου χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά αλλά και κατά των μελών του κόμματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και επεισόδιο, ενώ την τελευταία στιγμή απεφεύχθησαν τα χειρότερα και ενώ μέλη και στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. αποδοκίμαζαν το δήμαρχο για την συμπεριφορά του. Το επεισόδιο καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους η δημοτική παράταξη Επιλογή Ευθύνης και το Ποτάμι, ενώ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι πτοείται «από νεοφασίζουσες συμπεριφορές που θέλουν να συγκαλύψουν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Το επεισόδιο

«Ως μαινόμενος ταύρος» ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφού ο ΓΑΠ είχε αποβιβαστεί από το αυτοκίνητό του και είχε εισέλθει στο Παρκ, εισέβαλε μέσα στο ξενοδοχείο και άρχισε να εκτοξεύει διάφορα κοσμητικά επίθετα κατά του πρώην πρωθυπουργού. Ακολούθησε για είκοσι περίπου λεπτά πραγματικό πανδαιμόνιο.

Ο Αχιλλέας Μπέος εκτόξευε ακατονόμαστες εκφράσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, φωνάζοντάς του ότι είναι «προδότης», τον κατηγόρησε ως «πολιτικό απατεώνα, που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, έκοψε τις συντάξεις». Καταφέρθηκε επίσης με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των μελών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

«Δεν ντρέπεσαι ρε πολιτικέ απατεώνα να έρχεσαι στο Βόλο. Κατέστρεψες την Ελλάδα και τολμάς να μιλάς; Πήγες τη σύνταξη 300 ευρώ ντροπή σου, ήρθες να μιλήσει σε δέκα μ…… Δέκα – Δώδεκα είναι… ίσα – ίσα ποδοσφαιρική ομάδα φτιάχνετε να κάνετε και δύο αλλαγές» φώναζε ο δήμαρχος.

Η κατάσταση μέσα σε αυτή την ένταση, δεν άργησε να ξεφύγει και να ακολουθήσει «κλοτσοπατινάδα».

Μέλη του Κινήματος απωθούσαν το δήμαρχο Βόλου, μέλη της ασφάλειας του ΓΑΠ απομάκρυναν τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ο Αχ. Μπέος σε έξαλλη κατάσταση συνέχιζε να επιτίθεται φραστικά στο Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύοντας υβρεολόγιο και χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον του. Ο πρώην πρωθυπουργός, εμφανώς αιφνιδιασμένος όπως και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν τι συμβαίνει, με το Γιώργο Παπανδρέου, να δείχνει τη διάθεση να συζητήσει, λέγοντας «ακούστε με πρώτα τι έχω να πω…» σε μία ατμόσφαιρα όμως που ήταν «πολεμική».

Μέλη και στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. αποδοκίμαζαν τον Αχ. Μπέο «εν χορώ», ενώ άνδρες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας που βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο, είχαν εισέλθει στο χώρο για να «χωρίσουν» τις δύο πλευρές, πριν η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Στελέχη του Κινήματος, έσπευσαν να ενημερώσουν τηλεφωνικά την Εισαγγελία ζητώντας παρέμβαση ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, τους διαμηνύθηκε ότι θα πρέπει να γίνει καταγγελία επώνυμη για να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Ο δήμαρχος Βόλου με την προτροπή της Αστυνομίας εξήλθε του ξενοδοχείου όπου ωστόσο παρέμεινε για αρκετά λεπτά ακόμη συνεχίζοντας το υβρεολόγιο κατά του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και όσων προσέτρεξαν να τον ακούσουν. « Ντροπή σας και εσάς ρε μ…. που ήρθατε να ακούσετε, τον πολιτικό απατεώνα. Κομματόσκυλα του συστήματος. Δώδεκα κ… είστε και τίποτα άλλο» συνέχιζε υβρίζοντας ο κ. Μπέος.

ΓΑΠ: «Δεν μας πτοούν αντιλήψεις τραμπουκισμού»

Λίγο αργότερα, ξεκινώντας η συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Παπανδρέου σχολιάζοντας το περιστατικό υπογράμμισε: «Δεν μας πτοούν συμπεριφορές και αντιλήψεις τραμπουκισμού ή νοεφασίζουσες που θέλουν να συγκαλύψουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο αγώνας ο δημοκρατικός, των δημοκρατικών πολιτών και του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. είναι ένας αγώνας συνεχής για την ευνομία και ένα κράτος δικαίου που θα μπορεί να υπηρετεί αξίες, κανόνες προς το δημόσιο συμφέρον».

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.: «Επίθεση – προσβολή στη Δημοκρατία»

Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζεται ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος εκδόθηκε και από τις δημοτικές ομάδες Πρωτοβουλίας της Θεσσαλίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην οποία επισημαίνονται τα εξής: «Η σημερινή επίθεση τύπου «καρφίτσας» που ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο γνωστός Αχιλλέας Μπέος, με 4-5 όμοιούς του τραμπούκους, στο Βόλο, εναντίον του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, είναι μια ακόμη φασιστική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας. Η καταδίκη της αυτονόητη από όλους τους δημοκράτες πολίτες. Ωστόσο, δεν αρκεί πια η καταδίκη αυτών των ενεργειών, έστω και αν αυτές εκδηλώνονται από τον υπόκοσμο. Η βάση από την οποία εκκινούν, δυστυχώς, διαμορφώθηκε και με την ευθύνη πολιτικών δυνάμεων, είτε δια της κάλυψης μέσω αναφορών σε δήθεν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, είτε δια της σιωπής. Το αβγό του φιδιού όμως, που επωάστηκε με όλα αυτά τα προσχήματα, ούτε χρώμα έχει, ούτε χρώματα ξεχωρίζει. Γι’ αυτό και απαιτείται ανάληψη πρωτοβουλιών από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Τώρα, πριν να έρθει η ώρα και αυτών που επέστρεψαν να καλλιεργηθούν αυτού του τύπου οι αντιλήψεις και υπέθαλψαν ακραίες θεωρίες και συμπεριφορές. Η κοινωνία δεν αντέχει διχασμούς. Ο αγώνας για την προάσπιση της Δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να είναι διαρκής».

Επιλογή Ευθύνης: Μηδενική ανοχή

Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η δημοτική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου «Επιλογή Ευθύνης» αναφέρει: «Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη φασιστικού τύπου αντισυγκέντρωση του ιδίου του δημάρχου της πόλης και των «παρακρατικών» του απέναντι σε μια εκδήλωση πολιτικού κόμματος, με ομιλητή μάλιστα έναν πρώην πρωθυπουργό.

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν, με την αστυνομία, δυστυχώς, σε ρόλο απαθούς παρατηρητή, έρχονται να αποδείξουν ότι ο Βόλος βουλιάζει καθημερινά σε πολιτικό και πολιτισμικό βούρκο και στην απαξίωση, αφού υπάρχει απροκάλυπτη πια επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας, στα θεμέλια του κώδικα αξιών της και στον πυρήνα της αισθητικής της και του δημοσίου ήθους. Ο Δήμαρχος, έρμαιο, όπως αποδεικνύεται, της «υπόθεσής» του, καταφεύγει καθημερινά στη λεκτική βία, τη σπίλωση και σε τραμπούκικες συμπεριφορές, προσπαθώντας να μετακυλίσει στο Δήμο και την Πόλη τα δικά του αδιέξοδα και εμφανιζόμενος ως δήθεν θύμα κάποιων υποχθόνιων και σκοτεινών δυνάμεων.

Οι συμπολίτες μας ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται πια ότι ψήφος χωρίς επιπτώσεις και χωρίς συνέπειες δεν υπάρχει. Στις δημοκρατίες, άλλωστε, οι χειρότερες καταστροφές έχουν δρομολογηθεί από τις μαζικότερες ψευδαισθήσεις. Μηδενική ανοχή, λοιπόν, σε κάθε μορφής βία και σε αντιλήψεις υπεράνω των νόμων. Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές οργανωμένου παρακράτους, που θυμίζουν άλλες εποχές, αλλά και τις πρακτικές του σύγχρονου νεοναζιστικού μορφώματος.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αποδοκιμάσουν, χωρίς αστερίσκους, τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές και πρακτικές, προασπίζοντας τις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Καλούμε τους βουλευτές και όλο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, αλλά και τους δημοσιογράφους και όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο, να πάρουν σαφή θέση απέναντι στην πολιτική και ηθική καταρράκωση της πόλης μας. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας να ευαισθητοποιηθούν, για να αποτραπεί ο πολιτικός μιθριδατισμός στην πόλη μας».

Το Ποτάμι

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή του Ποταμιού στη Μαγνησία αναφέρει: «Σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος για ακόμα μια φορά μας έκανε «περήφανους». Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τον πρόεδρο ενός νόμιμου δημοκρατικού κόμματος κ. Παπανδρέου στην «τυχαία» συνάντησή τους, απέδειξε για πολλοστή φορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ρόλο του δημάρχου.

Επιτέλους κάποια στιγμή ο κ. Μπέος θα πρέπει να καταλάβει ότι εκπροσωπεί ολόκληρη την πόλη και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με όρους «πεζοδρομίου». Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα αποτελούν ντροπή για το Βόλο. Οσες διαφορές και αν έχει κάποιος με τον κ. Παπανδρέου σε πολιτικό επίπεδο, όσο και αν διαφωνεί με την πολιτική που ακολούθησε, οι προπηλακισμοί και το υβρεολόγιο του κ. Μπέου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και προσβάλουν το σύνολο των πολιτών του Βόλου».

H N.E.του ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας εξάλλου σε ανακοίνωση «καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι προπηλακισμοί -αναφέρει- και οι αντισυγκεντρώσεις, από οπουδήποτε και να προέρχονται, έχουν αποδοκιμαστεί και καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, τόσο στο απώτερο αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο πολιτικός πολιτισμός που αποτελεί στοιχείο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής επιβάλει, οι δημοκρατικοί πολιτικές που διαφωνούν με πολιτικές πράξεις προσώπων να εκφράζονται μέσω των συνταγματικών διαδικασιών και όχι με προπηλακισμούς».

Απάντηση Αχ. Μπέου

Σε δήλωσή του ο Αχ. Μπέος αναφέρει τα εξής: «Η σημερινή δημοτική αρχή του Βόλου, του Αχιλλέα Μπέου, συνεχίζει να εργάζεται και να δημιουργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες και προς όφελος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου.

Χρόνος για φιοριτούρες και χαριτωμενιές δεν περισσεύει και συνεπώς εκείνοι που επιθυμούν να ξεφύγουν από την ανυπαρξία και την απομόνωσή τους και να νομιμοποιηθούν μέσα από ένα δημόσιο διάλογο μαζί μας ματαιοπονούν.

Ολοι σήμερα γνωρίζουν ότι το αυγό του φιδιού έχει επωαστεί εδώ και χρόνια από εκείνους που χρεοκόπησαν τη χώρα, καταδίκασαν ολόκληρες γενιές στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση και το μόνο έργο που παρήγαγαν ήταν σκάνδαλα, διαφθορά και μίζες.

Ας συνειδητοποιήσουν οι νοσταλγοί του σάπιου πολιτικού συστήματος ότι εμάς συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχουν».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: Υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου