ΤΟΠΙΚΑ

Δώδεκα ειδικοί ερευνητές στο Βόλο

δώδεκα-ειδικοί-ερευνητές-στο-βόλο-466428

Συμμετείχαν σε διεθνή συνάντηση Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Συνάντησης Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών Βιβλικών Θεολόγων με θέμα «Η θεολογία του Βαπτίσματος στην Καινή Διαθήκη σε ορθόδοξη και ρωμαιοκαθολική προοπτική», την οποία διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με τη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή της Φλωρεντίας στο διάστημα από 11 έως 13 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο «Θεσσαλία» στα Μελισσάτικα Βόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν δώδεκα ειδικοί βιβλικοί ερευνητές (έξι από την κάθε πλευρά). Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Κοσμήτωρ της Ρωμαιοκαθολικής Σχολής της Φλωρεντίας Stefano Tarocchi εκ μέρους της ομάδας των Ρωμαιοκαθολικών, ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης κι εκ μέρους του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» και ο ομότιμος καθηγητής της Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Πέτρος Βασιλειάδης.

Ομιλητές ήταν από Ορθόδοξης πλευράς: ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Πέτρος Βασιλειάδης, ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Ζάρρας, ο αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Χρήστος Καρακόλης, ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Μόσχος Γκουτζιούδης, ο επισκέπτης καθηγητής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Cambridge, Διδάσκων στο ΕΑΠ και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών π. Δημήτριος Μπαθρέλλος κι η επίκουρη καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Αικατερίνη Τσαλαμπούνη.

Από Ρωμαιοκαθολικής πλευράς ομιλητές ήταν οι: Filippo Belli, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή Φλωρεντίας, Stefano Tarrochi, κοσμήτωρ και καθηγητής στη Θεολογική Σχολή Φλωρεντίας, Francesco Bianchini, καθηγητής στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Ρώμης, η Gioietta Casella, λέκτωρ στα Καθολικά Πανεπιστήμια Φλωρεντίας και Μιλάνου, η Elena Giannarelli, καθηγήτρια στο Τμήμα Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και Stefano Romanello, καθηγητής στις Θεολογικές Σχολές του Triveneto και της Udine.

Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης μεταπτυχιακοί φοιτητές της Θεολογίας από τα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου