ΤΟΠΙΚΑ

«Ας μας αφήσει ήσυχους ο Μπέος»

ας-μας-αφήσει-ήσυχους-ο-μπέος-851206

Η συνέντευξη Τύπου του Στράτου Γιδόπουλου αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και η αλήθεια είναι ότι οι φίλαθλοι της Νίκης κατέκλυσαν την αίθουσα του Μεταξουργείου για να ακούσουν τι έχει να πει ο ισχυρός άνδρας της κυανόλευκης ομάδας, που πέρασε πραγματικά πολύ δύσκολη εβδομάδα με όλα αυτά που συνέβησαν μέχρι να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Ο Γιδόπουλος μίλησε ανοιχτά για πόλεμο από τον Αχιλλέα Μπέο και του ζήτησε μέσω της συνέντευξης Τύπου να αφήσει ήσυχη της Νίκη. Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να ρίξει την κυανόλευκη ΠΑΕ κατηγορία, ώστε να μείνει μια ομάδα στον Βόλο και τον χαρακτήρισε «ελεγχόμενο από την ΟΥΕΦΑ». Όλα αυτά πυροδοτούν το κλίμα ανάμεσα στις δυο ομάδες, ωστόσο από την πλευρά της η ΠΑΕ Νίκη ξεκαθάρισε πως θα μείνει μόνο στα λόγια και δεν πρόκειται να απαντήσει με άλλους τρόπους στον Ολυμπιακό.
Ο Στράτος Γιδόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στους φιλάθλους και λέγοντας πως η Νίκη είναι δική τους: «Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να σας πω ορισμένα πράγματα. Η Νίκη είναι δική σας, δεν είναι κανενός άλλου. Ο κάθε παράγοντας μπορεί να φύγει. Εσείς όμως και η ομάδα μένετε. Πρέπει να την βοηθήσετε γιατί έχει ιστορία και μπορεί να γράψει ιστορία. Η Νίκη πέρασε από 40 κύματα για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Λάθη προηγούμενων διοικήσεων και θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθη και όχι εσκεμμένες ενέργειες μας πήγαν πολύ πίσω».

«Θέλει να ρίξει τη Νίκη κατηγορία»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αχιλλέα Μπέο: «Ολα αυτά που περάσαμε τις τελευταίες ημέρες δεν μας τα προκάλεσε η άλλη ομάδα, αλλά ένας συγκεκριμένος άνθρωπος που σαν τον Αρτέμη Μάτσα σε ταινίες, ήταν έξω από την ΕΕΑ και την ΕΠΑΕ και προσπαθούσε να ρίξει τη Νίκη κατηγορία. Λειτούργησε όπως οι κουκουλοφόροι με τους Γερμανούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα και στην ίδια πόλη το κάνει αυτό… Κανείς δεν έχει καταγγείλει τόσα χρόνια κανένα μέλος από άλλη κατηγορία. Δείχνει όμως αβυσσαλέο μίσος να ρίξει τη Νίκη κατηγορία. Ολοι ξέρουν ότι κανένας φάκελος δεν είναι απολύτως σωστός. Οι ομάδες στις μικρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ηθελα να ήξερα ο κ. Μπέος από παρθενογένεση ήρθε στο ποδόσφαιρο; Δεν μπορώ να φανταστώ τον Μπέο εξυγιαντή του ποδοσφαίρου. Είναι αυτός που κατήγγειλε στην ΕΕΑ γιατί έδωσε πιστοποιητικό στη Νίκη. Ο πλέον ελεγχόμενος άνθρωπος από την ΟΥΕΦΑ για παιχνίδια που δεν εξελίχθησαν σωστά… Η Νίκη δεν πουλάει παιχνίδια και δεν θα πουλήσει ποτέ και ποτέ δεν θα παρακολουθείται από την ΟΥΕΦΑ. Αν και πέρυσι μας πλησίασαν ομάδες που έπεφταν και ήθελαν τους βαθμούς, δεν επιτρέψαμε σε κανένα να σπιλώσει το όνομα της Νίκης και να αμφιβάλλει για την αξιοπρέπεια της ομάδας. Η Νίκη με τις δικές της προσπάθειες και εδώ χρειάζεται να χειροκροτήσετε τον κ. Ιωαννίδη, αλλά και το υπόλοιπο Δ.Σ. πέρασε το Γολγοθά και απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει».
Αφού ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τον κ. Ιωαννίδη, που βρισκόταν δίπλα στον Στράτο Γιδόπουλο, αφού είναι γνωστό ότι έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό για να βγει η Νίκη από το αδιέξοδο, ο ισχυρός άνδρας της Νίκης συνέχισε ζητώντας από τον κόσμο να δείξει υπομονή και από τους φορείς να στηρίξουν την ΠΑΕ: «Η ομάδα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την περσινή. Η κατηγορία είναι η ίδια και πιστεύω ότι θα είμαστε στις καλύτερες ομάδες. Βέβαια κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Θέλω να δείξετε υπομονή και λίγο ανοχή για το πρώτο παιχνίδι, γιατί η Νίκη, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ με όλα αυτά που ακούγονταν πέρασαν δύσκολες ημέρες. Να ερχόσαστε στο γήπεδο και να δείχνετε περισσότερο ενδιαφέρον για την ομάδα. Και να είστε σίγουροι ότι αυτή θα σας ανταμείψει. Διανύουμε γενικά άσχημους καιρούς, αλλά η Νίκη βρίσκεται σε καλό δρόμο. Εδώ θα ζητήσω για άλλη μια φορά την βοήθεια των τοπικών παραγόντων, του Δημάρχου που έχει υποχρέωση να βοηθήσει και των τοπικών επιχειρηματιών. Βοηθήστε όλοι τη Νίκη γιατί πραγματικά το αξίζει. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα και ευχαριστούμε τον κ. Μπέο που μας συσπείρωσε τόσο πολύ. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο για τι ακριβώς προσπάθησε αυτός ο άνθρωπος να κάνει».

«Εγώ κάνω κουμάντο»
Οσο για το στόχο, τόνισε πως ότι δεν πέτυχε πέρυσι η Νίκη θα το πετύχει φέτος: «Αυτό που δεν πετύχαμε πέρυσι θα το πετύχουμε φέτος. Δεν θέλω όμως άλλες αμφισβητήσεις. Εγώ κάνω κουμάντο στη Νίκη και εγώ έχω τις μετοχές. Δεν είμαι ηλίθιος να τρέχω και να πληρώνω και να έχει άλλος τις μετοχές. Εχω την υποχρέωση να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της Νίκης και αυτό κάνω. Δεν περισσεύει κανένας Νικιώτης σε αυτή την προσπάθεια. Οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος σβήνονται όλες».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Μπέος κυνηγά τη Νίκη ή το Στράτο Γιδόπουλο, απάντησε χαρακτηριστικά: «Οσο και να φανεί εγωιστικό, εμένα δεν μπορεί να με ακουμπήσει. Τη Νίκη κυνήγησε. Εβαλε στο στόχαστρο τη Νίκη, γιατί εγώ δεν την άφησα να διαλυθεί για να υπάρχει μια ομάδα στον Βόλο που ήθελε. Ηρθε με σκοπό να κάνει μια ομάδα».
Για το αν θα απαντήσει με άλλους τρόπους εκτός από τις δηλώσεις του στον Αχιλλέα Μπέο, είπε: «Εμείς δεν είμαστε Κατίνες. Ας αφήσει ο Μπέος τη Νίκη να τραβήξει τον δρόμο της. Εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».
Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ιωαννίδης, που κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας: «Να είστε κοντά μας και να μας βοηθήσετε. Εμείς κάνουμε το παν για αυτή την ομάδα και θέλουμε την βοήθεια όλων. Να γίνουμε ο Νικιώτικος λαός που όλοι ξέρουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου