ΤΟΠΙΚΑ

Συνειδητή κυβερνητική επιλογή η σύγκρουση

συνειδητή-κυβερνητική-επιλογή-η-σύγκ-851206

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Διακρίνονται από τα αριστερά οι κ.κ. Κ. Πουλάκης, Κ. Δελημήτρος, Ν. Βούτσης και Στ. Μπαγιώργος
“Οι διαφορετικές απόψεις τόσο για την εκλογική τακτική του κόμματος , αλλά και σε θέματα πολιτικής στρατηγικής, ενισχύουν τον πολιτικό διάλογο και αποτελούν κατάκτηση για το κόμμα της Αριστεράς του Συνασπισμού και της Προόδου”. Τα παραπάνω τόνισαν χθες ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, αλλά και οι κ.κ. Στ. Μπαγιώργος και Κων. Πουλάκης, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου στο Βόλο, με αφορμή τη συνέλευση του κόμματος ενόψει του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Τα παραπάνω στελέχη του Συνασπισμού τα οποία σημειωτέον εκφράζουν διαφορετικές τάσεις στο κόμμα, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μέσα από τις διαφορετικές απόψεις και τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο για την εκλογική τακτική ενόψει εθνικών εκλογών, τις συμμαχίες και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όσο και για άλλα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής συνιστούν “ δημιουργική αντιπαράθεση που θα βγάλει πιο ενισχυμένο το Συνασπισμό”. Υποστήριξαν μάλιστα ότι αποτελεί “δημοκρατική κατάκτηση η έκφραση διαφορετικών απόψεων σε σχέση με τα άλλα κόμματα”…
Το μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος Τύπου του κόμματος κ. Νίκος Βούτσης επιτέθηκε με δριμύτατο τρόπο στην Κυβέρνηση με αφορμή τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με σημείο αιχμής την αναταραχή στην Παιδεία, κάνοντας λόγο για “πολιτική σκοταδισμού και αυταρχισμού” που χρησιμοποιείται, όπως τόνισε, “εντέχνως από την Κυβέρνηση, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη από την αναταραχή ενόψει εθνικών εκλογών από ένα κομμάτι της κοινωνίας που σκέφτεται και λειτουργεί συντηρητικά”.
“Τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της Παιδείας, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Βούτσης, είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης, ενώ επίσης ανέφερε ότι συνειδητά η Κυβέρνηση συγκρούεται με την Αριστερά θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα εναντίον των κινημάτων.
“Είμαστε υπερήφανοι, συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Βούτσης, παρόλο που νιώθουμε μόνοι, που στηρίζουμε ως Συνασπισμός τα κινήματα που έχουν έκφραση στο χώρο της Παιδείας” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα αποτυπωθεί και με πολιτική ενίσχυση του ΣΥΝ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι ο Συνασπισμός είναι σε εκλογική ετοιμότητα και επεσήμανε ότι θα επιδιωχθούν συμμαχίες στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς ώστε να εκφραστεί δημιουργικά η δυναμική που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.
Για τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Θεοδ. Πάγκαλου ο κ. Νίκος Βούτσης απέδωσε τις δηλώσεις του,εμμέσως πλην σαφώς ,σε σκοπιμότητες τονίζοντας χαρακτηριστικά “ Δεν αρκεί για να εξηγήσει κανείς τις συνεχείς δηλώσεις του κ Πάγκαλου, να έχει υπόψιν του το στοιχείο του παρορμητισμού, Δεν είναι τυχαία αυτά που ειπώθηκαν. Είχε σίγουρα κάτι στο μυαλό του ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ενδεχομένως να θέλει να καταδείξει, προετοιμάζοντας το έδαφος, για την πολιτική γειτνίαση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που προγραμματικά κατά την άποψή μας δεν διαφέρουν πολύ.
Τέλος, τόσο ο κ. Βούτσης ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου κ. Ν. Κωνσταντόπουλου, εμμέσως πλην σαφώς επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, τονίζοντας ότι “δεν αποτελούν στοιχείο αντιπαράθεσης, αλλά γόνιμου προβληματισμού” που λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από την ηγεσία του κόμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου