ΤΟΠΙΚΑ

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στους Δήμους της Μαγνησίας

τρίωρη-στάση-εργασίας-σήμερα-στους-δή-469145

Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού και καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Μαγνησίας, αναφέρονται τα εξής: «Αντιτασσόμαστε σε κάθε ενέργεια να παραδοθεί ο τομέας της Καθαριότητας στις ορέξεις του Μεγάλου Κεφαλαίου και των κάθε είδους επιχειρηματικών εργολαβικών συμφερόντων, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και την απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Παιδικών Σταθμών και τη χορήγηση όλων των ειδών ατομικής προστασίας. Αμεση επίλυση του προβλήματος της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των εκλογών του 2014 και 2015. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Στάση Εργασίας προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Δήμων και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών Καθαριότητας που αποτελούν το «φιλέτο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ

Ζήτημα ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών, θέτει από την πλευρά της η παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν στην πρώτη γραμμή και στο σχέδιο διαπραγμάτευσης της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο σχέδιο των δανειστών. Για το λαό δεν αποτελεί βάση συζήτησης κανένα από τα δύο σχέδια. Είναι και τα δύο βαθιά αντιλαϊκά. Φέρνουν στη ζωή μας νέα μνημόνια και νέες ανατροπές. Το μόνο σχέδιο που μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση είναι αυτό που φέρνει τον λαό στο προσκήνιο, αυτό που καταθέτει το ΠΑΜΕ στα Συνδικάτα και που καλεί σε αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για την κάλυψη των απωλειών μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας».

Οπως υποστηρίζει η ΔΑΣ – ΟΤΑ, η κυβέρνηση επιταχύνει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στους μεγαλοεργολάβους και ότι την ίδια ώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι η έλλειψη προσωπικού στους Δήμους που δεν βγαίνουν να απαιτήσουν προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου