ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ

στο-βόλο-ο-πρόεδρος-του-εομμεχ-851206

Θέματα επιχειρηματικότητας, με αιχμή τα νέα προγράμματα για την “Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας Ομάδων Πληθυσμού” που προκηρύσσονται από τον ΕΟΜΜΕΧ, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΕΤΑ Θεσσαλίας ο Πρόεδρος του ΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ κ.Γιώργος Σουφλιάς.
Η συνέντευξη οργανώθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Θεσσαλία του Προέδρου του ΕΟΜΜΕΧ κου Γ. Σουφλιά για την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των ΡΟΜ» του οποίου η προκήρυξη είναι σε ισχύ με καταληκτική προθεσμία την 27 Απριλίου 2007.
Η παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε σε ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις στους Σοφάδες Καρδίτσας, τη Νέα Σμύρνη της Λάρισας και τη Νέα Ιωνία του Βόλου, σε συνεργασία του ΕΟΜΜΕΧ με το ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και τα Επιμελητήρια.
Ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ δήλωσε ότι με τα συγκεκριμένα προγράμματα (Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των ΡΟΜ που βρίσκεται σε ισχύ και Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας οικογενειών με τρία τέκνα και άνω το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της προδημοσίευσης) επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ειδικών ομάδων πληθυσμού με εξειδικευμένες και στοχευόμενες δράσεις.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης δόθηκε επίσης η δυνατότητα στον Πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ – τον οποίο συνόδευαν στελέχη του Οργανισμού, κος Γιώργος Μπόλας, Δ/ντής Επιχειρηματικότητας, κα Λιάνα Τσούχλου, υπεύθυνη του προγράμματος και κος Αγησίλαος Βλαμούλης ειδικός σύμβουλος του Προέδρου), να αναπτύξει τις παρεμβάσεις του ΕΟΜΜΕΧ στη Θεσσαλία κατά την προγραμματική περίοδο του Γ’ ΚΠΣ (Προγράμματα Νεανικής – Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ΑΜΕΑ, Ενίσχυση Βιομηχανικής Υπεργολαβίας και Επαρχιακού τύπου, «ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ» και ενίσχυση μικτών επιχειρήσεων του Εμπορίου) και να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ενισχύθηκαν.
Από την πλευρά του ΚΕΤΑ Θεσσαλίας ο Πρόεδρος κ. Γ. Σπηλιόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σουφλιά για το ενδιαφέρον του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα αλλά και του ιδίου για τη Θεσσαλία καθώς και για τη στενή συνεργασία του ΚΕΤΑ με τον ΕΟΜΜΕΧ επιχειρώντας παράλληλα μια συνοπτική αναφορά και παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΚΕΤΑ κατά την περίοδο 2004 – 2006 επισημαίνοντας ότι το ΚΕΤΑ είναι μια επιτυχημένη δομή η οποία στηρίζεται από τα Επιμελητήρια και καθημερινά επιβεβαιώνει τον ρόλο της στην υποστήριξη, χωρίς κόστος, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου