ΤΟΠΙΚΑ

Παραβίαση και φθορές στο καταφύγιο αδέσποτων – Διέφυγαν σκυλιά

παραβίαση-και-φθορές-στο-καταφύγιο-αδ-470855

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο το μεσημέρι στο Καταφύγιο Αδέσποτων στις Γλαφυρές. Αγνωστοι έσπασαν την πόρτα και τα λουκέτα της περίφραξης του ανοιχτού χώρου όπου βρίσκονταν 25 αδέσποτα, απελευθερώνοντας τα ζώα, τα οποία διέφυγαν και κατευθύνθηκαν την πλατεία των Μελισσατίκων. Ανάστατοι καταστηματάρχες της πλατείας και πολίτες είδαν τις αγέλες των σκυλιών να κατακλύζουν την πλατεία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό παραβίασης του Καταφυγίου Αδεσπότων -τρίτο στη σειρά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσο Μπατζιάκα- σημειώθηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Εκείνη την ώρα υπάλληλος βρισκόταν καθ’ οδών για το Καταφύγιο.

Οταν έφθασε στο χώρο, είδε την κεντρική πόρτα του καταφυγίου παραβιασμένη. Προχωρώντας, διαπίστωσε ότι η περίφραξη που είχε δημιουργηθεί σε έκταση δίπλα από το κτίριο για να φυλάσσονται τα αδέσποτα, είχε υποστεί φθορές. Από την πόρτα είχε ξηλωθεί ο άξονας, ενώ το λουκέτο ήταν σπασμένο. Φθορές υπήρχαν και στην περίφραξη.

Ο συναγερμός όμως σήμανε όταν η υπάλληλος διαπίστωσε ότι τα σκυλιά που φιλοξενούνταν στο χώρο έλειπαν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Μπατζιάκας από τους υπεύθυνους λειτουργίας του Καταφυγίου, τα σκυλιά έφυγαν και κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Μελισσατίκων. Καταστηματάρχες της πλατείας και πολίτες κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξοργισμένοι τηλεφωνούσαν στο Δήμο. Τα σκυλιά είχαν κατακλύσει την πλατεία.

Υπάλληλοι του Καταφυγίου, μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν, πήγαν άμεσα στην πλατεία Μελισσατίκων, προκειμένου να περισυλλέξουν τα αδέσποτα που διέφυγαν.

Στο χώρο φυλάσσονταν 25 σκυλιά. Μετά όμως το περιστατικό κατάφεραν να περισυλλεχθούν τα 15 σκυλιά, τα οποία επέστρεψαν στο Καταφύγιο.

Υπάλληλος του Καταφυγίου ανέφερε το περιστατικό, προκειμένου να καταγραφτεί στο βιβλίο συμβάντων, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Οπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, σήμερα, πρόκειται να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων για την παραβίαση του χώρου, αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν.

Συνεργείο για παρεμβάσεις

Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα, πρόκειται να μεταβεί στο Καταφύγιο, συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές που έγιναν και να κοστολογήσει την επισκευή τους. Επίσης, θα εκτιμηθεί το κόστος για νέες πόρτες, καινούρια κοντά στο ύψος στέγαστρα με πλαϊνά και πλάτη για να κουρνιάζουν τα αδέσποτα, ενώ από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου, έχει ζητηθεί να φυτευτούν δέντρα στον εξωτερικό, περιφραγμένο χώρο που θα προσφέρουν σκιά και δροσιά στα ζώα που βρίσκονται εκεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου