ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η υποβολή των μηχανογραφικών για τους υποψηφίους των πανελληνίων

ξεκινά-η-υποβολή-των-μηχανογραφικών-γ-471039

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων και στη Μαγνησία, η διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού τους δελτίου. Τα Γενικά Λύκεια του νομού θα είναι ανοιχτά, προκειμένου εκεί να προσφεύγουν οι υποψήφιοι για να παραλαμβάνουν τους προσωπικούς τους κωδικούς ασφαλείας.

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, ώστε να μελετούν το μηχανογραφικό του δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και την Τρίτη 7-7-2015, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το τελικό μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

  • Οσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2015 και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο.
  • Οσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Ειδικά μαθήματα

Στο μεταξύ, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ξεκινούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, θα λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των αγγλικών.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 17/6: Αγγλικά 10π.μ.

Πέμπτη 18/6: Ελεύθερο Σχέδιο, 8:30π.μ.

Παρασκευή 19/6: Γραμμικό Σχέδιο, 8:30π.μ.

Σάββατο 20/6: Γαλλικά 8:30π.μ., Ισπανικά 4μ.μ.

Δευτέρα 22/6: Αρμονία 8:30π.μ.

Τρίτη 23/6: Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 8:30π.μ.

Τετάρτη 24/6: Γερμανικά 8:30π.μ., Ιταλικά 4μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου