ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρησιακός προγραμματισμός των δήμων της Θεσσαλίας

επιχειρησιακός-προγραμματισμός-των-474442

Ημερίδα της ΠΕΔ σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ

Ημερίδα για τον επιχειρησιακό προγραμματισμό των δήμων, σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των υπηρεσιών των δήμων καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου. Η κ. Καραλαριώτου ανέπτυξε τη θέση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔΘ) για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των δήμων και τον τρόπο υλοποίησής τους. Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που έχουν σχέση με τα επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία αφορούν στο περιβάλλον και στην αγροτική ανάπτυξη και επισήμανε το σημαντικό ρόλο της συγκεκριμένης ημερίδας και τα οφέλη που μπορεί να προσκομίσουν οι δήμοι.

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Περιβάλλοντος Β. Στοϊλόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Μανέτας ανέπτυξαν τα τομεακά προγράμματα των αρμοδιοτήτων τους, ως χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων. Αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που έχουν οι δήμοι να πραγματοποιήσουν προτάσεις των έργων τους στα αντίστοιχα προγράμματα. Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία και στις δύο πλευρές να κατανοήσουν τις προοπτικές που δημιουργούνται.

Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας το λόγο πήραν τα στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και αναπτύχθηκαν τα εργαλεία και οι τεχνικές για τη σύνταξη των επιχειρησιακών προγραμμάτων των δήμων σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί των Ε.Π. μέσα από παραδείγματα και δράσεις για την παρακολούθηση και των προγραμματισμό των προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου