ΤΟΠΙΚΑ

Η εμφάνιση Παπανδρέου

η-εμφάνιση-παπανδρέου-851206

Προσέγγιζε την πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό ο πρωτοσέλιδος τίτλος χθεσινής εφημερίδας που σημείωνε ότι «κλείδωσε η νίκη του ΠΑΣΟΚ», μετά τη διήμερη εμφάνιση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Μία εμφάνιση που πριν την άνοδο του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ δεν περίμενε κανείς θαύματα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σε καμία περίπτωση τη ρητορική και επικοινωνιακή δεινότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, όπως απάντησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αξία δεν έχουν τα ωραία και μεγάλα λόγια, αλλά η πολιτική και τα παραγόμενα αποτελέσματα.
Με την έννοια αυτή δεν είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι η ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα συγκινούσε τον οπαδό της Νέας Δημοκρατίας. Το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο υπέρ του ΠΑΣΟΚ ήθελε να σταθεροποιήσει , όπως και να κλείσει εντελώς τις διαρροές προς την Αριστερά και ταυτόχρονα να κλείσει το μάτι προς ένα σημαντικό κομμάτι από τους αναποφάσιστους, που συνεχίζουν να είναι περίπου το 20% του εκλογικού σώματος. Και αυτούς τους στόχους φαίνεται πως τους πέτυχε…
…Τους πέτυχε, γιατί απέφυγε τη μεγάλη γκάφα, που θα έφερνε τα πάνω – κάτω και επιπλέον με άνεση πρωθυπουργού σε αναμονή και επιπλέον ίσως γιατί για πρώτη φορά φάνηκε να είναι περισσότερο ή λιγότερο ενημερωμένος για τα περισσότερα προβλήματα που συνθέτουν την εικόνα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα…
Επιπλέον ο Γ. Παπανδρέου έδειξε να έχει την πολιτική βούληση να πατάξει συμπεριφορές και νοοτροπίες που δηλητηριάζουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολίτη και να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αναδιανομή εισοδήματος. Γιατί όσο και να περιγράφονται τα μαύρα σενάρια με το τεράστιο δημόσιο χρέος των 280 δισ. ευρώ που οφείλει η χώρα, κανείς δεν μας είπε πόσο διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε πλούσιους και σε φτωχούς, με το 1/5 να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, όπως και η αύξηση των δημοσίων δαπανών που επήλθε με τις χιλιάδες και ανεξέλεγκτες προσλήψεις που έγιναν στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Κανείς δεν μας είπε πόσο ακρίβυνε το κόστος ζωής στην Ελλάδα που συνεχίζει να είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου, και πόσοι στρατηγικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας εκποιήθηκαν σε ιδιώτες στη λογική εκχώρησης με κάθε τρόπο ότι είναι ελλειμματικό και ζημιογόνο, ακόμη και όταν πρόκειται για υπηρεσίες δημόσιου συμφέροντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου