ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στατιστικά της γρίπης
Πρώτη ημέρα χθες που οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες και ξεκίνησαν το μάθημα και αμέσως το σύστημα για την καταγραφή των στατιστικών για τα κρούσματα νέας γρίπης τέθηκε σε εφαρμογή. Πάντως χθες δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα και όλοι ελπίζουν να μη συμβεί σε κανένα παιδί.
Δ.Π

Υπολογιστές,
μετά τις εκλογές;
Τι κι αν περίμεναν στον αγιασμό οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου τα περιβόητα κουπόνια για να πάρουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέχρι και χθες δεν έλαβαν τίποτα. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον μετά τις 20 του μήνα θα διανεμηθεί το κουπόνι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που ισχυρίζονται πως η διαδικασία μπορεί και να ξεκινήσει μετά τις εκλογές. Άντε μετά να ηρεμήσεις τα παιδιά!
Δ.Π

Γιορτή της
Δημοκρατίας
στα σχολεία
Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας σήμερα και οι μαθητές θα κληθούν να γράψουν έκθεση σχετική με την ημέρα. Τώρα τι ακριβώς θα γράψουν, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, πάντως καλό θα ήταν να προετοιμαστούν πρώτα να μιλήσουν με τους δασκάλους και καθηγητές τους, να διαμορφώσουν δική τους άποψη και μετά να γράψουν κάτι. Όχι με το καλημέρα σας, έκθεση για τη δημοκρατία!
Δ.Π

Περιστέρια… αμιάντου!
Πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μας είπαν ότι χθες το πρωί σε Γυμνάσιο του Βόλου που γίνονταν έργα για την απομάκρυνση του αμιάντου, βρέθηκαν νεκρά περιστέρια και από τη μυρωδιά έφυγαν οι μαθητές από την τάξη. Η διεύθυνση του σχολείου διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός, όμως εδώ τίθεται άλλο ζήτημα. Πώς γίνεται να συνεχίζονται τέτοιου είδους εργασίες τη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία;;; Είναι ένα ερώτημα το οποίο χρήζει απάντησης…
Δ.Π

Βρε μανία…
…Σε αυτή τη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ με την καινούργια κυβέρνηση! Απηύδησε και ο δήμαρχος Μηλεών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απόστολος Αρέθας και είπε «είχαμε, έχουμε και θα έχουμε κυβέρνηση, μη βιάζεστε», για να έρθει ο «πατριάρχης» να απαντήσει ότι «ναι, δεν είπε κανένας ότι μπορεί να μην είναι ξανά η ΝΔ, αλλά και πάλι καινούργια θα είναι η κυβέρνηση»!
Α.Φ.

Το κάστανο και το κεράσι
Εντάξει, το έλυσαν οι δήμαρχοι. Δεν έχουν πρόβλημα προσωπικά με το κάστανο και το κεράσι και τα άλλα προϊόντα του Πηλίου, απλά η στάση είναι στάση και η ΤΕΔΚ δεν επιχορηγεί τις εκδηλώσεις, τέλος…Γι’ αυτό και θα κάνουν κατάλογο με γιορτές που θα επιχορηγηθούν, για να μην έχουν και παρεξηγήσεις…
Α.Φ.

Με αναστεναγμό
Εκεί λοιπόν που οι δήμαρχοι ζητούσαν τα φώτα του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη για τις διαφορές Π.Δ., ΣΧΟΟΑΠ, Ρυθμιστικού Σχεδίου και ΓΠΣ πετάχτηκε και ο κ. Κοντορίζος και λες και δεν ξέρει και αυτός τον καημό που κουβαλάει ο δήμαρχος, αναρωτήθηκε: «Θα πας, Αλέκο, με τη νέα κυβέρνηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ;», αφήνοντας το δήμαρχο να βγάλει έναν αναστεναγμό και να περιοριστεί σε μια απάντηση τύπου «αυτό μόνο ο Παπανδρέου το ξέρει»…Και ο Μεγαλοδύναμος, θα πούμε εμείς…Ναι, δήμαρχε, το ξέρουμε πως έχετε δηλώσει ότι η καριέρα σας θα τελειώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ο καημός δεν κρύβεται…
Α.Φ.

Ψυχικό τραύμα
Αυτό το «καταστροφέας του Πηλίου» που καταλόγισαν από τη ΝΑΜ στο δήμαρχο Μουρεσίου πρέπει να του έχει μείνει ψυχολογικό τραύμα…Και, ξέρετε, αυτά δεν γιατρεύονται και εύκολα!
Α.Φ.

Προσμένει
Αγχωμένος είναι ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας για το ποιος θα είναι ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών. «Θα μπει κανένας που να μας δίνει καθόλου λεφτά ή…;» αναρωτιόταν στην ΤΕΔΚ χθες… Κακά τα ψέματα, ο παρών υφυπουργός Θανάσης Νάκος τους είχε κακομάθει… Όχι με σοκολατάκια φυσικά!
Α.Φ.

Αναφορά και
στους Μεσογειακούς
Αναφορά και στους Μεσογειακούς Αγώνες έκανε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου. Μίλησε για Αγώνες παγκοσμίου επιπέδου και για την ανάγκη να δρομολογηθεί το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας.

Βολιώτες…
Αρκετοί Βολιώτες βρέθηκαν το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσά τους οι υποψήφιοι του κόμματος, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας κ.α.

Εχουν γνώση
οι φύλακες
Εχουν γνώση οι φύλακες για την κατάληψη στα… χειμερινά ανάκτορα που ετοιμάζουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε για εφοριακούς που ζητούν ήδη από τώρα την κομματική… αποκατάστασή τους σε ΔΟΥ της αρεσκείας τους…

Αιρετός
Περιφερειάρχης
…Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου έβαλε και άλλα… φυτίλια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε, όπως μας είπε, το 2010 και για την εκλογή αιρετού Περιφερειάρχη…

Καποδίστριας ΙΙ
…Για ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης δεν είπε τίποτα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα πάμε στις εκλογές με τους ήδη υφιστάμενους Δήμους, αλλά μέσα στο 2010 θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τους ΟΤΑ που θα συγχωνευθούν ενόψει εφαρμογής του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ…

Προστατεύει
τους βουλευτές
Υπερπροστατευτικός ο εκλογικός νόμος απέναντι στους βουλευτές και άδικος απέναντι στους νέους υποψήφιους. Έτσι όσοι δεν ήταν εκλεγμένοι στη Βουλή δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν εκλογικά κέντρα σε ισόγεια καταστήματα, αλλά σε ορόφους, κάτι που έχουν κάνει ήδη αρκετοί…

Τηλεοπτικές
εμφανίσεις…
Προσπαθούν να αξιοποιήσουν και τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, στη μάχη που δίνουν για το «σταυρό» προτίμησης. Την ερχόμενη Δευτέρα εμφανίζεται στο Alter και στο Μ. Τριανταφυλλόπουλο ο Γιαν. Βλάχος.

Δύο φακέλους
στους υποψήφιους
Σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο πραγματοποιείται σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, ενώ για μεθαύριο Πέμπτη ο Αλέκος Βούλγαρης έχει φωνάξει στο Δημαρχείο όλους τους υποψηφίους των κομμάτων με στόχο να επιδώσει στον καθένα δύο φακέλους. Έναν με τα έργα που ζητά ο Δήμος να χρηματοδοτηθούν ενόψει Μεσογειακών Αγώνων και ένα δεύτερο με τα υπόλοιπα έργα υποδομής που ο Δήμος ζητά να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Εχει φοβηθεί
το μάτι του…
Εχει φοβηθεί το μάτι του. Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Δανηλόπουλο, που λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έλεγε τον… πόνο του γύρω από τα πολεοδομικά. Ο καθένας καρφώνει τον άλλον, έλεγε σε συναδέλφους του και μάλιστα πολλές φορές, όπως πρόσθεσε, για ψύλλου πήδημα…

Οι κατά νόμον
ενέργειες
Εντολή για «όλες τις κατά νόμον ενέργειες » έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Δανηλόπουλος αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Γεωργιάδη στον προχθεσινό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αναψηλάφηση όλου του φακέλου της οικοδομής, ενώ παράλληλα βλέποντας όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην πόλη, μπλοκάρει προσωρινά το θέμα των προσθηκών, επιβάλλοντας την υποχρεωτική εισαγωγή των συγκεκριμένων αδειών από την αρμόδια Επιτροπή Πολεοδομικών Θεμάτων και εν συνεχεία την εισαγωγή τους για συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να ανακαλέσει
…Πάντως χθες είχαμε απάντηση από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Κυριάκου Μήτρου αναφορικά με τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη, στην οποία σημειώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρει ο δεύτερος σε βάρος του, εκτός και αν ο συκοφαντών, όπως λέει, αναγνωρίσει το λάθος του και ανακαλέσει, όπως προσθέτει, τα όσα με τόση ευκολία κατήγγειλε. Πάντως από τη δήλωση του Κυρ. Μήτρου ξεχωρίζει και η επισήμανση που κάνει ότι «ουδεμία σχέση με μένα έχει και βέβαια ουδεμία ευθύνη φέρω, αν τώρα κάποιος άλλος ιδιοκτήτης της οριζόντιας ιδιοκτησίας της οικοδομής έχει προβεί σε αλλαγή χρήσης του χώρου που ανήκει στην ιδιοκτησία του»…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ψύχραιμος και ατάραχος παρακολουθούσε χθες την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ Μαγνησίας ο μέχρι τώρα βουλευτής Νίκος Γκατζής. Μετά από τρεις συνεχόμενες εκλογικές μάχες στις οποίες εκλέχτηκε ο Ν.ΓΚ. αυτή τη φορά στο πλαίσιο της ανανέωσης δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο. Αλλωστε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παρουσιάζονται κατά 35% ανανεωμένα στο σύνολο της Επικράτειας.
«Τ»

Δηλώνει δικαιωμένη
Δεν πάει πολύς καιρός που η Νομαρχία σχετικά με το φράγμα Μαυρομάτι ασκούσε κριτική στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα ότι λειτούργησε με πολιτική εμπάθεια και διάθεση αποκλεισμού της ΝΑΜ.
Πριν από ημέρες ο φορέας διαχείρισης του έργου, δια του προέδρου Π. Παπαστεργίου, με επιστολή του προς το νομάρχη ζήτησε τη βοήθεια της Νομαρχίας προκειμένου να συνταχθούν οι μελέτες για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Δ’ ΕΣΠΑ.
Η ΝΑΜ, που είχε κατηγορηθεί για αντιπολιτευτική στάση, δηλώνει τώρα δικαιωμένη και έτοιμη να βοηθήσει το φορέα, με την προϋπόθεση να έχει η ίδια το συντονισμό και τη διαχείριση του έργου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του Γ’ ΠΕΠ.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου