ΤΟΠΙΚΑ

Η έκθεση θα λειτουργήσει σε νέο χώρο

η-έκθεση-θα-λειτουργήσει-σε-νέο-χώρο-851206

Ενας μήνας έχει απομείνει μέχρι την πραγματοποίηση του 8ου Επιχειρηματικού Πανοράματος, της μεγάλης έκθεσης παραγωγικής φυσιογνωμίας του Νομού, που συνδιοργανώνουν όπως κάθε χρόνο η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Η έκθεση λόγω των εθνικών εκλογών μετατέθηκε χρονικά κατά μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 10 έως 18 Οκτωβρίου, ενώ αλλάζει φέτος και ο χώρος όπου θα λειτουργήσει, καθώς θα στεγασθεί στην προβλήτα του σιδηροδρομικού πορθμείου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη διασταύρωση για Πευκάκια.
Αναμένεται και φέτος ότι η έκθεση θα σημειώσει απόλυτη επιτυχία, διότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά, προβλέπεται ότι θα υπάρξει προσέλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και εξωτερικό. Για την καλύτερη διοργάνωση εντείνονται οι προετοιμασίες από τους συνδιοργανωτές και πιστεύουν ότι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου όλα θα είναι έτοιμα, έτσι ώστε συμμετέχοντες και επισκέπτες να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την έκθεση, η οποία πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, καθώς οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης γίνονται αισθητές και στη χώρα μας.
«Είναι σημαντικό ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η πλειοψηφία των επιχειρήσεων της περιοχής μας διάλεξαν το δρόμο της εξωστρέφειας και δήλωσαν συμμετοχή στο 8ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, όπου θα προβάλουν στο ευρύ κοινό την παραγωγή τους, αποδεικνύοντας ότι έχουν τις προϋποθέσεις να σταθούν με αξιώσεις σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον», λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι από την πλευρά των διοργανωτών γίνεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου ο θεσμός της έκθεσης να συνεχισθεί και φέτος με επιτυχία και να αγκαλιασθεί από το σύνολο των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι κατ’ επανάληψη ο κ. Γ. Σπηλιόπουλος έχει ζητήσει από τα μέλη του Επιμελητηρίου να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται με το «Επιχειρηματικό Πανόραμα», που αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός για τη Θεσσαλίας και όλη την Κεντρική Ελλάδα στις αρχές του φθινοπώρου, τονίζοντας το μεγάλο πλεονέκτημα της έκθεσης, την προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών όχι μόνο από τη Θεσσαλία αλλά από όλη τη χώρα, καθώς και από το εξωτερικό. Απτή απόδειξη αποτελεί ο αριθμός των επισκεπτών, που πέρυσι ξεπέρασε τις προβλέψεις των διοργανωτών. Οι εκθέτες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους μέσα από την εκτεταμένη και μελετημένη διαφημιστική προβολή της έκθεσης.
«Έχοντας ως δεδομένο ότι το «Επιχειρηματικό Πανόραμα» έχει αγκαλιασθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο, εντείνουμε τις προσπάθειες, αξιοποιώντας και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από προηγούμενες διοργανώσεις, για την προετοιμασία της έκθεσης, στοχεύουμε αυτή να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό, αλλά και να αποδώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες» τονίζουν οι διοργανωτές.
Εκτός από το ενημερωτικό υλικό που ετοιμάζεται, ήδη υπάρχουν επαφές με τους αρμόδιους εξαγωγικούς Οργανισμούς, με στόχο την προβολή των συμμετεχόντων επιχειρήσεων.
«Η διοργάνωση του «Επιχειρηματικού Πανοράματος» αποτελεί μια στρατηγική επιλογή του Επιμελητηρίου που στοχεύει στην προβολή των επιχειρήσεων του Νομού και στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, που αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Γνωρίζουμε ότι φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι μια δύσκολη χρονιά», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Σπηλιόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου