ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν μονοπάτια στο Πήλιο

ανοίγουν-μονοπάτια-στο-πήλιο-477153

Πολύπλευρη δράση αναπτύσσει ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας με φορείς και εθελοντές

Πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος αναπτύσσει ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», συμβάλλοντας αποφασιστικά στον καθαρισμό και τη διάνοιξη μονοπατιών σε συνεργασία με φυσιολατρικούς συλλόγους και εθελοντές της Μαγνησίας.

Ο καθαρισμός των παραδοσιακών καλντεριμιών της περιοχής, σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο Βόλου, το Σύλλογο «Φίλοι των Καλντεριμιών» και διάφορους άλλους φορείς, αλλά και εθελοντές οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και γενικότερα για τη φύση, αποτελεί θεμελιώδη πρωτοβουλία.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ολοκληρώθηκε έγκαιρα ενόψει της έναρξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, που ξεκινούν παράλληλα με την καλοκαιρινή ισημερία στις 20-21 Ιουνίου. Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι, εξάλλου, ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό, το οποίο συνδέεται άμεσα με τα μονοπάτια και τις παραδοσιακές διαδρομές της περιοχής.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ραμματάς, υπογραμμίζει ότι «συνεργαζόμαστε με δήμους και φορείς στους οποίους υπάγονται τα καλντερίμια, τα οποία εκτείνονται σε άλλες περιοχές, εκτός των διοικητικών ορίων της περιοχής μας. Μέχρι στιγμής έχουν συμβάλει πολλοί φορείς όπως είναι ο ορειβατικός, ο «Παν», οι φίλοι των καλντεριμιών από το νότιο Πήλιο, άλλοι φορείς, αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν και έτσι προσπαθούμε να διατηρούμε πάντα ανοιχτά τα μονοπάτια της Μαγνησίας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου