ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση από την παράταξη «Δύναμη Βόλου» για τα ταμειακά διαθέσιμα

ερώτηση-από-την-παράταξη-δύναμη-βόλο-477735

Ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα που ο Δήμος Βόλου, αποφάσισε να καταθέσει σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης και σε αντίθεση με την απόφαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, κατέθεσε η παράταξη «Δύναμη Βόλου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης, Μιχάλη Μιτζικό, «το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και αντίθετα στην απόφαση της ΚΕΔΕ και στην πρακτική των περισσοτέρων Δήμων της Χώρας – η παράταξή μας σθεναρά και σταθερά ήταν και είναι εναντίον στην αποστολή των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου μας στην Κεντρική Κυβέρνηση – την κατάθεση ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ ουσίαν στο λογαριασμό της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξή μας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να αναβάλλει την αποστολή των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος και να περιμένει τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο για την επίτευξη συμφωνίας χρηματοδότησης της Χώρας ώστε να υπάρχει όσο δυνατόν καλύτερη διασφάλιση των χρημάτων του Δήμου».

Ο κ. Μιτζικός ρωτά ποιο είναι το τελικό ποσό των ταμειακών διαθεσίμων που η Δημοτική Αρχή προτίθεται να αποστείλει (εάν δεν εστάλησαν) στην Κεντρική Κυβέρνηση, από ποιες συγκεκριμένες πηγές εσόδων περιήλθαν τα ταμειακά αυτά διαθέσιμα και σε ποιες δαπάνες ή έργα του Δήμου αντιστοιχούν τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου