ΤΟΠΙΚΑ

Φόβοι ΕΛ.ΑΣ. για καθυστερήσεις στην υπόθεση της Ν. Αγχιάλου

φόβοι-ελ-ασ-για-καθυστερήσεις-στην-υπό-477917

Τη… διόρθωση ενός δικαστικού «σφάλματος» αναμένει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εντοπίσει νέα καταλύματα αλλά και συνεργάτες των «ενόπλων της Νέας Αγχιάλου», οι οποίοι εντοπίστηκαν προ δέκα ημερών ύστερα από πολυήμερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τριών-τεσσάρων ταυτοτήτων με τα οποία οι συλληφθέντες Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου αλλά και ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας ενοικίαζαν σπίτια στη Μαγνησία, πιθανόν και στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην ενέργεια τους αυτή όμως, όπως υποστηρίζουν, στέκεται «εμπόδιο» η απόφαση των δικαστικών αρχών να ασκήσουν δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων όχι για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» αλλά για «σύσταση συμμορίας». Μία δίωξη βεβαίως που σύμφωνα με δικαστικούς λειτουργούς είναι «απόλυτα δικαιολογημένη».

Έτσι ενώ στην πρώτη περίπτωση θα απαιτείτο μόνο μία εισαγγελική απόφαση, στη δεύτερη απαιτείται χρονοβόρος διαδικασία υποβολής ερώτησης στους κατηγρουμένους, αναμονής απάντησης σε 48 ώρες και άλλες δικαστικές πράξεις.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «ακόμη και αν αυτός ο κύκλος των ενεργειών έχει αίσιο τέλος, εκτιμούμε ότι θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα κρησφύγετα ή οι γιάφκες των ενόπλων που διαφεύγουν τη σύλληψη ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουν αδειάσει. Συνήθως η δημοσιοποίηση τέτοιου είδους φωτογραφιών μάς παρέχει πολύτιμα στοιχεία. Όμως σε αυτή την περίπτωση έχουμε καθυστερήσει σημαντικά και ίσως ο οπλισμός ή άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία έχουν μεταφερθεί».

Παράλληλα οι αξιωματικοί περιμένουν τα επίσημα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για την ανάλυση ευρημάτων στα δύο σπίτια στη Μαγνησία, όπου διέμεναν οι ένοπλοι. Και εκεί υπήρξε καθυστέρηση με την αποστολή ορισμένων αντικειμένων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σαφείς «ενδείξεις» και ενημερώσεις από έρευνες για την παρουσία στα σπίτια και άλλων ενόπλων από το μεικτό σχήμα ποινικών, αντιεξουσιαστών και αναρχικών «ληστών με τα μαύρα».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου