ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τα χαρτιά του για την οικονομία

ανοίγει-τα-χαρτιά-του-για-την-οικονομί-851206

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία θα παρουσιάσει το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις απαντήσεις που θα δώσει στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την οικονομία. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει το μοντέλο της διακυβέρνησής του και πώς θα αλλάξει το κράτος.
Ήδη, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το περίγραμμα για το διαφορετικό ήθος και ύφος της εξουσίας, στέλνοντας μήνυμα: «Όσοι ράβουν κοστούμια θα τους μείνουν στη ντουλάπα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα δώσει ακόμα και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των βασικών δεσμεύσεων που θα αναλάβει, ανοίγοντας τα χαρτιά του σε σημείο που δεν το έχει πράξει ξανά αντιπολίτευση.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν επενδύσει πολύ στην εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, ώστε αφενός μεν να ενισχυθεί η εικόνα του κυβερνήτη που ξέρει τι θέλει και αφετέρου δε να εδραιωθεί η διαφορά από τη ΝΔ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις, τόσο για την υλοποίηση των οικονομικών μέτρων όσο και για το θέμα που προέκυψε με το θέμα Σημίτη και τη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι η οικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν μάλιστα ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση
με φορείς

Με τα προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Αν μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, η φράση ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ταιριάζει απόλυτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Περιγράφοντας την κατάσταση έκανε λόγο χρονίζοντα προβλήματα, μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα, ουσιαστική έλλειψη σχεδίου, πελατειακές διευθετήσεις και χρήματα που σπαταλούνται αντί να επενδύονται με προοπτική.

«Είναι μια εικόνα που δημιουργεί συνεχώς κρίση, κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά θεσμών, αξιών, πολιτικής και στην κοινωνία μας, ανασφάλεια. Ανασφάλεια για τον επιχειρηματία, ανασφάλεια για τον εργαζόμενο, ανασφάλεια για τον πολίτη και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ανασφάλειας, έλλειψης κανόνων σιγουριάς και σχεδίου, ούτε επενδύσεις μπορούμε να προσελκύσουμε, ούτε βεβαίως, να αναδείξουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης σε στρατηγικό σημείο για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε.

Συμπλήρωσε πως απαιτείται ένα σχέδιο συνεκτικό και πρακτικό, μέσα από το οποίο θα συντονιστούν όλες οι δυνάμεις, «από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς, όπου όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε έχοντας και δικαιώματα, αλλά έχοντας και υποχρεώσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου