ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς κονδύλια το Πανεπιστήμιο

χωρίς-κονδύλια-το-πανεπιστήμιο-851206

Ούτε κομμάτι της «πίτας» των 74 εκατ. ευρώ για έργα εκπαίδευσης στη Θεσσαλία από το ΕΣΠΑ δεν παίρνει ο Βόλος για πανεπιστημιακά κτήρια.

Το κονδύλι για κτιριακές υποδομές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατευθύνθηκε στη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Οι λόγοι που ο Βόλος δεν… βρήκε θέση στην κατανομή κονδυλίων, τη στιγμή που επί χρόνια τα τοπικά ακαδημαϊκά τμήματα ασφυκτιούν σε μικρούς ή ενοικιαζόμενους χώρους, αναμένεται να διευκρινιστούν σήμερα από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων. Γουργουλιάνη.
Πάντως μετά από χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρου, όπου οριστικοποιήθηκε η κατανομή των 74 εκατ. ευρώ από πόρους του 4ου ΕΣΠΑ στην εκπαίδευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκύπτει ότι για πανεπιστημιακά κτήρια στο Βόλο δεν υπάρχει ούτε ευρώ…
Η σύσκεψη ήταν η τελευταία σε μια σειρά διαβουλεύσεων με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς για την οριστική κατανομή των πόρων στις υποδομές εκπαίδευσης της Θεσσαλίας.

Η κατανομή της δαπάνης «κλείδωσε» για τις κτιριακές υποδομές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανέρχεται στο ποσό των 18 εκατ. ευρώ. Η δαπάνη σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επιμερίζεται ως εξής: ΤΕΦΑΑ 6,5 εκατ. ευρώ, Κτηνιατρική Σχολή-Καρδίτσα 1,5 εκατ. ευρώ και στο ΤΕΙ Λάρισας 6 εκατ. ευρώ για τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και 4 εκατ. ευρώ για τα Μεταπτυχιακά-ΙΔΒΕ.

Για υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ για υποδομές εξοπλισμών για την Αρχική Επαγγελματική Εκπαίδευση 1.750.000 ευρώ και τη Δια Βίου Μάθηση 1.098.000.

Για κτιριακές υποδομές στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 33.152.000 ευρώ, ενώ για υποδομές εξοπλισμών στις ίδιες βαθμίδες 5 εκατ. ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου