ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αναστάτωση στη Ν. Αγχίαλο για το «φιλέτο» που πήρε η Κτηματική

νέα-αναστάτωση-στη-ν-αγχίαλο-για-το-φι-483227

Η αγωγή που θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου αφορά μόνο στο παραλιακό μέτωπο – Εξαιρούνται οι περιοχές «Αλωνάκι» και «Μπαλουκλί»

Νέα αναστάτωση στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, από κατοίκους που έλαβαν γνώση του περιεχομένου της αγωγής που θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου, διεκδικώντας την περιουσία που του «άρπαξε» με μια απλή διοικητική πράξη η Κτηματική Υπηρεσία. Διαπίστωσαν ότι με την αγωγή διεκδικείται η επιστροφή μόνο του παραλιακού μετώπου. Απουσιάζει οποιαδήποτε διεκδίκηση για την περιοχή «Αλωνάκι» και την περιοχή «Μπαλουκλί», συνολικής έκτασης περίπου 46 στρεμμάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου ενέκρινε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας για τη διεκδίκηση της επιστροφής στο Δήμο έκτασης – «φιλέτο» στη Ν. Αγχίαλο, που με μία απλή διοικητική πράξη η Κτηματική Υπηρεσία ενέταξε στο δικό της Ε9.

Πέρασαν μάλιστα τέσσερα χρόνια, αφότου διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, ο κίνδυνος απώλειας της έκτασης, πριν ολοκληρωθεί ο φάκελος της αγωγής.

Και πάλι όμως οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου, είναι αναστατωμένοι. Λαμβάνοντας γνώση της αγωγής, η πρώην αντιδήμαρχος και τοπογράφος μηχανικός Ευαγγελία Κρίκου διαπίστωσε ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, κίνησε νομικές διαδικασίες μόνο για το παραλιακό μέτωπο, εξαιρώντας από το φάκελο την περιοχή «Αλωνάκι» 11 στρεμμάτων, αλλά και την περιοχή «Μπαλουκλί» 35 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, η αγωγή αφορά έκταση 100, στρ. που ξεκινά λίγο μετά τις ξενοδοχειακές μονάδες, περιλαμβάνει το παραλιακό πάρκο, δύο δημοτικά κτίρια, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το χώρο όπου κάθε χρόνο διεξάγεται η Γιορτή Κρασιού, καθώς και το παλιό camping. Η παραλιακή ζώνη της Ν. Αγχιάλου που είχε αγοραστεί το 1930 από την τότε Κοινότητα, έναντι ποσού 45.100 δραχμών.

Στο φάκελο της αγωγής δεν υπάρχει ούτε το «Αλωνάκι» ανατολικά της Ν. Αγχιάλου που χωρίζει το Λαχανόρεμα από το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο ούτε η περιοχή «Μπαλουκλί». Κι όμως πρόκειται για περιοχές τους τίτλους ιδιοκτησίας των οποίων είχε ο πρώην Δήμος Ν. Αγχιάλου και στις οποίες περιλαμβάνονται και τμήματα ιδιωτικών εκτάσεων που επίσης τίθενται υπό αμφισβήτηση. «Θα χαρίσουμε αυτά που βρήκαμε από τους πατεράδες μας;», αγανάκτησε θιγόμενος ιδιοκτήτης, δείχνοντας στο Δήμο Βόλου, το δρόμο «επέκτασης» των διεκδικήσεών του και για τις εκτάσεις που εξαιρέθηκαν από την αρχική αγωγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου