ΤΟΠΙΚΑ

Κατακλυσμιαία βροχή

κατακλυσμιαία-βροχή-851206

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που σημειώθηκε προχθές στην Σκιάθο καθώς πλημμύρισαν κατοικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μεγάλη ακτίνα, από την περιοχή Αχλαδιές έως και τις Κουκουναριές. Η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε προχθές το μεσημέρι και συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, είχε καταστροφικές συνέπειες κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης «προσπαθούσαμε επί ώρες χθες το πρωί, να απεγκλωβίσουμε κατοικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις Αχλαδιές, μέχρι τις Κουκουναριές». Συγκεκριμένα, η ισχυρή βροχόπτωση που διήρκεσε επί πολλές ώρες είχε παράλληλα ως αποτέλεσμα την παρέμβαση συνεργείων του Δήμου που έσπευσαν επιτόπου προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλο σημείο του νησιού οι τουρίστες που διέμεναν σε καταλύματα τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωπα με το μένος της κακοκαιρίας. Ταυτόχρονα τέθηκε επί ποδός όλος ο μηχανισμός του Δήμου, αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές και καθαρίζοντας παράλληλα την επαρχιακή οδό και τους εκατέρωθεν δρόμους.
«Το πρόβλημά μας, επισημαίνει ο δήμαρχος Σκιάθου, είναι ο επαρχιακός δρόμος που εγκλωβίζει τα νερά από την πάνω πλευρά, δημιουργώντας ένα τεχνητό φράγμα. Για να σταματήσει αυτό, προσθέτει, πρέπει να γίνουν άμεσα οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που ζητάμε από την Νομαρχία, ώστε να λυθεί το πρόβλημα». Αναλύοντας το πλαίσιο των παρεμβάσεων που κρίνονται επιβεβλημένες, ο κ. Πλωμαρίτης τονίζει ότι «πρέπει να γίνει τομή στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, πλησίον της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, για να απεγκλωβιστούν τα νερά που κατεβαίνουν από το χείμαρρο πάνω από την Κουμαρόραχη και παράλληλα, συνεχίζει, πρέπει να γίνει παρέμβαση στην περιοχή Τρούλος, καθώς και ένα γεφύρι στις Κουκουναριές, διότι θέλουμε παρεμβάσεις που θα έχουν αποτέλεσμα» καταλήγει.
Σε απόγνωση βρέθηκαν για μια ακόμη φορά όσοι διαμένουν στην περιοχή του Τρούλου και όπως επισημαίνει η κ. Κανταράκια, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, η οποία διατηρεί επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή «επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε επί πολλά χρόνια. Ολη την νύχτα παραμείναμε άυπνοι, βγάζοντας τους τουρίστες από τα ενοικιαζόμενα που είχαν πλημμυρίσει και όπως αντιλαμβάνεστε, τονίζει, υπάρχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις μας».

Ζημιές σε Σκόπελο και Αλόννησο
Στο μεταξύ ορύγματα βάθους μισού μέτρου δημιούργησε στο δασικό και αγροτικό δίκτυο της Σκοπέλου η καταρρακτώδης βροχή των τελευταίων ημερών. Παράλληλα μεταφέρθηκαν φερτές ύλες σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου, στις περιοχές Παλιού Κλήματος, Γλώσσας, Σκοπέλου, Μηλιάς και αλλού, ενώ όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος κ. Πατσής «περιμένουμε να παρουσιάσουν ύφεση τα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να θέσουμε και πάλι σε λειτουργία το οδικό δίκτυο».
Ανάλογα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εξάλλου και στην Αλόννησο, όπου μάλιστα
πέραν του αγροτικού και δασικού δικτύου έχει πληγεί ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει το Πατητήρι και τους οικισμούς του νησιού, με τον Γέρακα. «Ο επαρχιακός δρόμος προς Γέρακα είναι κεντρικός και είχαμε επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα από πέρυσι στους αρμόδιους. Η δυνατή βροχόπτωση που σημειώθηκε προχθές έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον πλήρης αποκατάσταση του συγκεκριμένου επαρχιακού δρόμου» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βλάϊκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου