ΤΟΠΙΚΑ

Να μείνει ανενεργός ο νόμος -πλαίσιο

να-μείνει-ανενεργός-ο-νόμος-πλαίσιο-851206

Το φοιτητικό κίνημα να θεωρήσει ότι ο νόμος πλαίσιο μπορεί να ανατραπεί, να μείνει ανενεργός, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλους νόμους, δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας επίσης ότι ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει αντεπίθεση του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος για πλήρως δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός της για τα ΑΕΙ, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στις διατάξεις του νέου νόμου, ενώ σημείωσε ότι και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει ουσιαστικά από τις θέσεις της κυβέρνησης.
Η γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της όσα το ΚΚΕ αλλά και άλλοι της έχουν καταμαρτυρήσει. Ότι δηλαδή χρησιμοποιεί και αξιοποιεί τους κουκουλοφόρους, για τους οποίους είπε ότι μπορεί να είναι το παρακλάδι της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι στην αυριανή διαδήλωση δεν είχε δικαίωμα η αστυνομία να κάνει επίδειξη δύναμης.
Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι αύριο “θα είμαστε ακόμη πιο παρατηρητικοί” ενώ κάλεσε και τους φοιτητές να περιφρουρήσουν το αυριανό συλλαλητήριο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης χρησιμοποίηση και αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, επισημαίνοντας ότι για αρκετό διάστημα υπήρχε κενό χώρου εκεί που δρούσαν οι κουκουλοφόροι και οι δυνάμεις καταστολής τους άφηναν.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι το ΚΚΕ δεν είναι ευχαριστημένο όταν σπάνε κεφάλια είτε πρόκειται για τους άνδρες των ΜΑΤ είτε πρόκειται για τους κουκουλοφόρους.
Υπογράμμισε ωστόσο τη βία που έχει ασκηθεί εις βάρος φοιτητών, σημειώνοντας ακόμη ότι έχουν παραβιαστεί δικονομικά δικαιώματα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, η κ. Παπαρήγα απέδωσε πολιτική ευθύνη στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν δέχομαι ότι πρόκειται για ιδιορρυθμίες του κ. Πάγκαλου, προσθέτοντας ότι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ήταν ήπια.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, με την οποία απέρριψε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν αναφέρθηκε σε πιθανά κομματικά οφέλη που ενδεχομένως θα ήθελε να αντλήσει ο ΣΥΝ από τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποδίδουμε σε κάποιον ότι επιδιώκει πολιτικά οφέλη από μία συνάντηση.
Αυτό που είπαμε, δήλωσε η κ. Παπαρήγα, είναι ότι είναι δυνατόν μια συνάντηση να εκτιμηθεί από τρίτους ως τέτοια.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση του γραμματέα της ΚΝΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο μέχρι πριν απο λίγες μέρες γραμματέας της ΚΝΕ Θέμης Γκιώνης, όπως και άλλα στελέχη της ΚΝΕ εντάχθηκαν στο κόμμα, στο πλαίσιο της πολιτικής του ΚΚΕ για την ανανέωσή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου