ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση κατά αγνώστων από την ΕΒΟΛ

μήνυση-κατά-αγνώστων-από-την-εβολ-486867

Εικόνα με πεταμένα πλαστικά μπουκάλια της βιομηχανίας, κάτω από περίεργες συνθήκες, αντίκρισαν τυχαία στελέχη της

Με το πόρισμα της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία με ειδικά κλιμάκια αναζήτησε κάτω από τα καπάκια των αγωγών που εκβάλλουν στο χείμαρρο ρυπαντή ή ρυπαντές να μην έχει ακόμη εκδοθεί ή τουλάχιστον δημοσιοποιηθεί, και τις εικόνες με λύματα στο Σεσκλιώτη να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, ένα περίεργο συμβάν κινητοποίησε τη γαλακτοβιομηχανία της ΕΒΟΛ.

Η γαλακτοβιομηχανία, ερευνώντας το θέμα των λυμάτων, τα οποία συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον Σεσκλιώτη, το περασμένο Σάββατο 30 Μαΐου διαπίστωσε ότι προέρχονται από την αποστραγγιστική τάφρο, η οποία μεταφέρει τα νερά της λίμνης Κάρλας.

«Βέβαια δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κανείς τον ρυπαντή, καθότι η διαδρομή αυτού του αγωγού, μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, διαπερνά την Β’ και την Α’ Βιομηχανική Περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Ωστόσο, κατά τον δικό της έλεγχο η ΕΒΟΛ έπεσε μπροστά σε μια ύποπτη εικόνα. Στη διάρκεια του ελέγχου από στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας και στο σημείο στο οποίο εκβάλλει ο υπόγειος αυτός αγωγός στο επιφανειακό χαντάκι το οποίο καταλήγει στον Σεσκλιώτη, διαπιστώθηκε η ύπαρξη στις όχθες του, κενών πλαστικών φιαλών γάλακτος που παράγει η ΕΒΟΛ. Περίπου 1.000 πλαστικά μπουκάλια είχαν πεταχτεί στο σημείο.

«Το βέβαιο είναι ότι αυτές οι φιάλες δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί», σημειώνει η ΕΒΟΛ, η οποία την ίδια στιγμή μόλις αντιλήφθηκε τον πεταμένο όγκο πλαστικών φιαλών κινητοποιήθηκε άμεσα.

Στο χώρο εκλήθησαν αρμόδιοι, καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαπίστωση του γεγονότος. Κλήθηκε επίσης και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που κατέγραψε το γεγονός στο Βιβλίο Συμβάντων.

Η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων.

Οσους κρύβονται πίσω από μεγάλη ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών που πετάχτηκαν, όχι τυχαία όπως εκτιμά, αναζητά η ΕΒΟΛ μέσω μήνυσης κατά αγνώστων

Ο χείμαρρος Σεσκλιώτης δεν λέει να απαλλαγεί από λύματα, με άγνωστους τους ρυπαντές

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου