ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο Φόρουμ για την κρουαζιέρα

συμμετοχή-του-επιμελητηρίου-στο-φόρο-487071

Στο Φόρουμ με θέμα τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στους παράκτιους, νησιωτικούς και παραποτάμιους προορισμούς, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας. Στο Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, διερευνήθηκαν δυνατότητες για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν διεθνείς καλές πρακτικές, ενώ υπήρξε προβληματισμός για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της τοπικής οικονομίας σε αυτή τη δραστηριότητα. Εγιναν, δε, σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά στα έργα υποδομών, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου κ.α.

Διοργανωτής ήταν το Επιμελητήριο Ηλείας και αφορμή για το Φόρουμ αποτέλεσε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ενωσης (INSULEUR), στο οποίο, εξάλλου, είναι μέλος και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων επεσήμαναν πως η κρουαζιέρα, εάν αναπτυχθεί σωστά, είναι δυνατόν να αποδειχθεί πηγή πλούτου και κοινωνικής προόδου για τους κατοίκους των περιοχών που θα αναπτυχθεί. Προϋπόθεση για αυτά, όμως, είναι να υπάρξουν υποδομές, εκπαιδευμένο προσωπικό και οργάνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου