ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία Βούλγαρη στις συνοικίες

περιοδεία-βούλγαρη-στις-συνοικίες-851206

Τις παρεμβάσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και αφορούν τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής, την αξιοποίηση των ελεύθερων δημοτικών χώρων και την κατασκευή των δύο γεφυρών στην Αγία Παρασκευή και στη Μητροπολίτου Γρηγορίου στους Αγ. Αναργύρους στο ύψος του OLD CITY, προκειμένου να διευκολυνθούν κυκλοφοριακά οι δύο παραπάνω περιοχές, κατέγραψε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος, που μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αιμ. Σουβατζή επισκέφτηκαν τις συνοικίες της Νέας Δημητριάδας, τη Χιλιαδού, τους Αγίους Αναργύρους και τη Νεάπολη, καθώς και το κόμβο του Περιφερειακού στο ύψος της Ιωλκού.
Ο δήμαρχος Βόλου εξειδικεύοντας τις παρεμβάσεις, επισήμανε ότι όσον αφορά στην Χιλιαδού η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην διαμόρφωση των χώρων γύρω από το προαύλειο χώρο του Ι. Ναού του Αγ. Γερασίμου, θα αξιοποιήσει τους ελεύθερους δημοτικούς χώρους για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, ενώ στο κτίριο της Πρόνοιας στη Χιλιαδού ο Δήμος προτίθεται να κατασκευάσει Κέντρο παιδιού και αθλητικό κέντρο.
Στη δημοτική έκταση εξάλλου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας και συγκεκριμένα στο ύψος της Γιάννη Δήμου με Φιλιππίδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλ. Βούλγαρης, θα συνταχθεί συνολική μελέτη αξιοποίησής του από τις Τεχνικές Υπηρεσίες που θα περιλαμβάνει κατασκευή σκέιντ μπορντ, παιδικής χαράς αλλά και χώρου στάθμευσης.
Στις παραπάνω συνοικίες εξάλλου θα υπάρξουν συνολικές παρεμβάσεις για τη διάνοιξη δρόμων και την αποκατάσταση της επικοινωνίας τους με το κέντρο της πόλης, ενώ για τον περιφερειακό και ειδικά τον κόμβο στο ύψος της Ιωλκού, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Βόλου θα διεκδικήσει την ένταξη έργου κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στο Δ ΚΠΣ.
Στην περιοχή της Νεάπολης εξάλλου ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην επέκταση του βοηθητικού γηπέδου που θα χρησιμοποιείται από τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία, ενώ όπως έγινε γνωστό μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων και θα απομένουν οι παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου θα υπάρξει συνάντηση με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των ιδιοκτητών του ακινήτου της Οινοπνευματικής, θέμα που όπως επανέλαβε χθες ο κ. Βούλγαρης, παραμένει κυρίαρχο για το Δήμο και έσπευσε να σημειώσει ότι ξεκινώντας η πράξη αναλογισμού μετά την ολοκλήρωση του τοπογραφικού, απομακρύνεται το ενδεχόμενο πλειστηριασμού του ακινήτου, γι αυτό και θα επιδιωχθεί να αποκτηθεί στη χαμηλότερη δυνατή τιμή από το Δήμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου