ΤΟΠΙΚΑ

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα γρίπης στο Στρατό!

διπλασιάστηκαν-τα-κρούσματα-γρίπης-σ-851206

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα της νέας γρίπης τύπου Α(Η1Ν1) που έχουν πιστοποιηθεί σε οπλίτες θητείας, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς του στρατού ξηράς.
Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου, τα πιστοποιημένα κρούσματα της νέας γρίπης μόνο στο στρατό -χωρίς να υπολογίζονται οι νοσούντες στο πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- ήταν μόλις 24.
Χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες για να εκτιναχθεί ο αριθμός των νοσούντων με νέα γρίπη στρατιωτικών στους 51. Αυτός είναι επισήμως ο αριθμός των στελεχών ή απλών κληρωτών που έχουν νοσήσει από τη νέα γρίπη, σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Ο υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων ανησυχεί τους επιτελείς του Πενταγώνου, διότι αποδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το ρυθμό μετάδοσης της νέας γρίπης. Προφανώς και ο αριθμός των στρατιωτικών που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη είναι πολύ μεγαλύτερος από τους 51, όμως δείγματα λαμβάνονται μόνον από τους ένστολους εκείνους που εμφανίζουν υψηλό πυρετό και τα πιο κοινά συμπτώματα.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, και τα 51 κρούσματα νέας γρίπης που έχουν πιστοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι ήπιας μορφής.

Σοβαρά 48χρονος
Ανδρας 48 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ιού γρίπης Α (Η1Ν1)παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου των Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου