ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος να χαθούν έργα της ΝΑΜ

κίνδυνος-να-χαθούν-έργα-της-ναμ-851206

Πλήρη ανασκόπηση όλων των έργων, ένα προς ένα, έγινε χθες στην περιφέρεια Θεσσαλίας από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Θεσσαλίας, παρουσία κλιμακίου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Μαγνησίας, με επικεφαλής των Αντινομάρχη, Έργων Υποδομής και Πολεοδομίας κ. Ηλία Ξηρακιά, που επισκέφθηκε χθες τη Λάρισα.
Στη χθεσινή συνάντηση, από τα στελέχη της περιφέρειας που διαχειρίζονται τα χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας έργα για τη Μαγνησία, έγιναν χωρίς περιστροφές αυστηρές συστάσεις προς το κλιμάκιο της ΝΑΜ για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η Νομαρχία όχι μόνο να «απωλέσει» κάποια έργα αλλά και να πληρώσει πολύ μεγάλα ποσά, για τις δυνατότητές της, σε περίπτωση που τα έργα που έχουν ενταχθεί δεν μπορέσουν να απορροφήσουν τους δεσμευμένους γι’ αυτά πόρους μέχρι το τέλος του 2008.
Είστε, επισήμαναν τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής, με βάση την υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα, η χειρότερη Νομαρχία από πλευράς απορρόφησης πόρων.
Τονίσθηκε επίσης μετά τις επισημάνσεις που έγιναν για το κάθε έργο ξεχωριστά ότι στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει το καλοκαίρι, αν δεν έχουν διαφοροποιηθεί ριζικά τα πράγματα θα αρχίσουν οι περικοπές και η αφαίρεση έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ για τη Μαγνησία.
Της χθεσινής συνάντησης του κλιμακίου της ΝΑΜ είχε προηγηθεί η πριν από λίγες μέρες συνάντηση του Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Γκούπα με τον Νομάρχη Μαγνησίας, όπου συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης του προγράμματος έργων και τονίσθηκε επίσης ο κίνδυνος και να απενταχθούν έργα της Μαγνησίας, αλλά να επιβαρυνθεί η Μαγνησία με το υπέρογκο κόστος της ολοκλήρωσης των έργων μετά το 2008.
Ο κ. Ξηρακιάς ενημέρωση για τις εξελίξεις τον Νομάρχη κ. Παπατόλια και βέβαια υποσχέθηκε μαζί με τα στελέχη της Νομαρχίας, που τον συνόδευαν, ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε όχι μόνο να μη χάσει η Μαγνησία πόρους, από τα ενταγμένα έργα, αλλά και να μην επιβαρυνθεί με το κόστος ολοκλήρωσης των έργων από τους ισχνούς πόρους του ταμείου της για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι το 2010.
«Αυτή είναι η νοικοκυρεμένη Νομαρχία που παρέδωσε ο πρώην Νομάρχης, για την οποία δηλώνει υπερήφανος και διαμαρτύρεται όταν του ασκείται κριτική για τον απολογισμό του έργου του”, τόνισε ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου