ΤΟΠΙΚΑ

Προθεσμίες για το κάμπινγκ Χορευτού

προθεσμίες-για-το-κάμπινγκ-χορευτού-490924

Πρόσκληση προκαταρκτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Δήμο

Σε πρόσκληση προκαταρκτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση δηµοτικού χώρου στη θέση «Κιόσια» οικισµού Χορευτού για τη δηµιουργία χώρου οργανωµένης κατασκήνωσης (κάµπινγκ), προχώρησε ο ∆ήµος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο δηµοτικός χώρος βρίσκεται στη θέση «Κιόσια» Χορευτού, µε ολική επιφάνεια 18.989,37 τ.µ του οποίου ο ∆ήµος Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι κύριος, νοµέας και κάτοχος. Γίνεται µνεία ότι από το συνολικό εµβαδόν του οικοπέδου, όπως αυτό αποτυπώνεται στο από µηνός Ιανουαρίου 2010 τοπογραφικό διάγραµµα, τµήµατα αυτού επιφανείας 3.999,55τ.µ. και 6.955,19τ.µ. έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά. Το πρώτο τµήµα ως δάσος (µη δασική έκταση του παρελθόντος που δασώθηκε φυσικώς λόγω χρησιµοποίησης του ως κάµπινγκ) και το δεύτερο ως δάσος.

Σε κάθε περίπτωση η µίσθωση θα αφορά το γήπεδο εκτάσεως 8.034,63τ.µ., που έχει κριθεί µη δασική, η οποία σύµφωνα µε τις ισχύουσες πολεοδοµικές διατάξεις είναι επαρκής για την ίδρυση και τη λειτουργία οργανωµένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάµπινγκ).

Η πρόσκληση και το διαθέσιµο πληροφοριακό υλικό διατίθεται στους ενδιαφερόµενους, στα γραφεία του ∆ήµου στη Ζαγορά, από τη Γραµµατεία του ∆ηµάρχου, από την 2 Ιουνίου 2015 έως και την 19η Ιουνίου 2015 κατά τη διάρκεια των ωρών 10:00π.µ.- 12:00π.µ.

Η µίσθωση και η ως εκ τούτου παραχώρηση του δικαιώµατος εκμετάλλευσης του χώρου θα ρυθµίζεται από όσα ρητά θα συµφωνηθούν στη σύµβαση µίσθωσης.

Για την ανάδειξη του πλέον κατάλληλου αναδόχου θα αποφασίσει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Ζαγοράς – Μουρεσίου, κατόπιν γνωµοδότησης της αρµόδιας επιτροπής που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, σύµφωνα µε το συµβατικό τεύχος του διαγωνισµού που θα προκηρυχθεί.

Επισηµαίνεται ότι: α. Ολες οι δαπάνες για την ίδρυση του κάµπινγκ και την κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον µισθωτή και θα παραµένουν µετά τη λήξη της µίσθωσης προς όφελος του µισθίου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα δηµιουργηθούν από το µισθωτή στο µίσθιο σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις, προκειµένου να εκδοθεί από τον ΕΟΤ σήµα λειτουργίας κάµπινγκ, οι άδειες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων από τις αρµόδιες Υπηρεσίες (Πολεοδοµία, ΕΟΤ, κ.λ.π.), θα εκδοθούν µε δαπάνες και φροντίδα του µισθωτή. Οι εγκαταστάσεις και η διαµόρφωση του χώρου οργανωµένης κατασκήνωσης (κάµπινγκ) θα γίνουν µε βάση αρχιτεκτονική µελέτη, που θα εκπονηθεί µε δαπάνη και φροντίδα του µισθωτή, η οποία πρέπει να είναι σύµφωνη µε τις ισχύουσες προδιαγραφές του ΕΟΤ για κάµπινγκ Γ’ κατηγορίας τουλάχιστον.

Ο ανάδοχος θα υποχρεούται να ολοκληρώσει τη διαµόρφωση και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας οργανωµένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάµπινγκ), µε βάση τη σχετική µελέτη, σχέδια και προδιαγραφές του ΕΟΤ, µέσα σε προθεσµία ενός (1) έτους από την υπογραφή του µισθωτηρίου συµβολαίου.

Ο ανάδοχος θα δύναται πέραν της οργανωµένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάµπινγκ), να ιδρύσει και λειτουργήσει καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο, κατάστηµα τροφίµων κ.λ.π.) και καταστήµατα πώλησης τουριστικών ειδών, εκµίσθωσης σκαφών, αυτοκινήτων, µοτοποδηλάτων κ.λ.π.. Οι ανωτέρω δραστηριότητες θα είναι παρεπόµενες της λειτουργίας της οργανωµένης τουριστικής επιχείρησης – κάµπινγκ, η οποία θα είναι η κύρια δραστηριότητα και δύναται να λειτουργήσουν µετά την έκδοση λειτουργίας του κάµπινγκ, θα εξυπηρετούν δε και θα υποστηρίζουν την κύρια δραστηριότητα (κάµπινγκ). δ. Η εξασφάλιση χρηµατοδότησης για την υλοποίηση όσων απαιτούνται, στο πλαίσιο αξιοποίησης του εν λόγω χώρου, είτε µε ίδια κεφάλαια, είτε µέσω χρηµατοπιστωτικού οργανισµού, θα αποτελεί κριτήριο του διαγωνισµού. ε. Η µίσθωση που θα συναφθεί µεταξύ του ∆ήµου Ζαγοράς Μουρεσίου και του αναδόχου θα είναι για δέκα πέντε (15) έτη. Ο ανάδοχος – µισθωτής πέραν της υποχρέωσης χρηµατοδότησης της αξιοποίησης του συγκεκριµένου δηµοτικού χώρου, θα καταβάλει στο ∆ήµο Ζαγοράς – Μουρεσίου ετήσιο µίσθωµα. Το µίσθωµα για τα πρώτα δύο έτη θα είναι το 20% του ποσού του µισθώµατος, το οποίο θα επιτευχθεί στη δηµοπρασία. Το µίσθωµα των ετών, των επόµενων του δεύτερου έτους, θα αναπροσαρμόζεται ετησίως µε +5% επί του ετήσιου µισθώµατος του εκάστοτε προηγούμενου µισθωτικού έτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου