ΤΟΠΙΚΑ

Πεδίο μάχης το Μεξικό

πεδίο-μάχης-το-μεξικό-851206

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Μεξικού, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα για να διαδηλώσουν κατά της συνεχιζόμενης επίσκεψης του Τζορτζ Ο. Μπους.
Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου είχαν παραταχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί για να προλάβουν τυχόν επεισόδια.
Αρκετά άτομα επιχείρησαν να διαλύσουν τα οδοφράγματα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εκτεταμένα επεισόδια. Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ρόπαλα και πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Διαδηλώσεις και στην πόλη Μέριδα, όπου πραγματοποιούνται οι επαφές του Αμερικανού προέδρου με τον Μεξικανό ομόλογό του. Περίπου 250 διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να ακολουθήσουν και εκεί εκτεταμένα επεισόδια.
Ένας αστυνομικός και ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Τουλάχιστον 2.000 Μεξικανοί αστυνομικοί και 400 Αμερικανοί πράκτορες βρίσκονται επί ποδός για την διήμερη επίσκεψη Μπους.
Οι Μπους και Καλδερόν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αργότερα την Τετάρτη με την οποία θα ολοκληρωθεί η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου σε χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής.
Τα «δώρα» του Τσάβες
Σε εξέλιξη και η παράλληλη περιοδεία του προέδρου της Βενεζουέλας σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής.
Μετά τη Νικαράγουα του Ντανιέλ Ορτέγκα, ο Ούγκο Τσάβες βρέθηκε στην Αϊτή, από όπου ανακοίνωσε ότι θα διπλασιαστούν οι ποσότητες πετρελαίου που θα χορηγεί η Βενεζουέλα σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Αμερικής.
Ο Τσάβες εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου λέγοντας ότι επί των ημερών του οι ΗΠΑ έχουν γίνει «η πλέον δολοφονική και κυνική αυτοκρατορία στην ιστορία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου