ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο ΚΗΦΗ του Δήμου Βόλου

εγκαινιάστηκε-το-νέο-κηφη-του-δήμου-βό-492723

Είναι δυναμικότητας 30 ατόμων και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου

Στέγη σε ιδιόκτητο, ανακαινισμένο και μεγαλύτερης δυναμικότητας κτίριο, βρήκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου. Χθες έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου που μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά έως 30 ηλικιωμένους, έναντι των 17 που εξυπηρετούσε στο προηγούμενο νοικιασμένο κτίριο.

Οι ηλικιωμένοι στη δομή απολαμβάνουν υπηρεσίες νοσηλευτικής, υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και έχουν τη δυνατότητα να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν συντροφιά με άλλους ηλικιωμένους σε έναν χώρο ασφαλή, με θέα σε ένα όμορφο πάρκο και σε άρρηκτη σύνδεση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, κ. Χρυσοβελώνη, η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Καντόλα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, κ. Τόλιας, εκπρόσωπος του Διοικητή της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, κ. Ηλιόπουλος, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη του σωματείου «Ιππόκαμπος», μέλη του κέντρου Alzheimer με τους φροντιστές τους και η χορωδία των Κοινωνικών Κέντρων της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ υπό τη μουσική διεύθυνση της κ. Μανώλη Γεωργίας.

Μετά τον αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη, αναφέρθηκε στους στόχους και τις δράσεις της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία τονίζοντας πως «για εμάς γηρατειά δε σημαίνουν εξάρτηση και αδυναμία αυτονομίας αλλά είσοδος σε μια φάση ζωής που το άτομο έχει ανάγκη από υποστήριξη και ενδιαφέρον». Η κ. Μορφογιάννη επεσήμανε πως τα ΚΗΦΗ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ στοχεύουν μέσω της δράσης τους στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Χρυσοβελώνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου