ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησία: 2.500 οι αιτήσεις για κάρτες σίτισης

μαγνησία-2-500-οι-αιτήσεις-για-κάρτες-σίτι-492787

Αρκετοί αιτούντες, πάντως, θα απορριφθούν καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια είναι ιδιαίτερα χαμηλά

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι φορολογούμενοι στη Μαγνησία που αιτήθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και υπέβαλαν αιτήσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Μαγνησίας.

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο, 30 Μαΐου με τον αριθμό των αιτούντων πανελλαδικά να ξεπερνά τις 240.000 αιτήσεις, με τις οποίες καταγράφεται για πρώτη φορά με αξιόπιστα στοιχεία ο Χάρτης Φτώχειας στην Ελλάδα.

Ο χρόνος αξιολόγησης των αιτήσεων και η κρίσης τους δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα θα διαρκέσει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΚΕΠ, οι αιτήσεις θα εξεταστούν κεντρικά από το υπουργείο.

Το μόνο γνωστό είναι ότι μετά την εξέταση των αιτήσεων οι κάρτες σίτισης θα χορηγηθούν στους δικαιούχους από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών με βάση τα στοιχεία που δήλωσαν οι αιτούντες με την υποβολή των δικαιολογητικών.

Εκτιμάται, πάντως, ότι ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων θα απορριφθούν, καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν οριστεί για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και προβλέπουν εισοδηματικά κριτήρια φτώχειας. Τα προβλεπόμενα εισοδήματα για μεμονωμένα άτομα ενδεικτικά είναι 2.400 ευρώ, για οικογένειες χωρίς εξαρτώμενο μέλος 3.600 ευρώ, για οικογένειες με ένα εξαρτώμενο μέλος 4.200 ευρώ, για οικογένειες με δύο εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με τρία εξαρτώμενα μέλη 4.800 ευρώ και για οικογένεια με τρία εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη 5.400 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και σήμερα Σάββατο. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, η υποβολή αιτήσεων θα μπορεί να γίνει και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Να επισημανθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός των αιτούντων δεν αποτυπώνεται αριθμητικά στα στατιστικά στοιχεία, καθώς υπέβαλαν ιδιωτικά τις αιτήσεις μέσω internet.

Οι δικαιούχοι των παροχών θα έχουν δωρεάν σίτιση, επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, επιδότηση ενοικίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου