ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για τους συμβούλους του Νομάρχη

εισαγγελική-έρευνα-για-τους-συμβούλο-851206

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, μετά από καταγγελία για την πρόσληψη ειδικών συνεργατών, έξι συνολικά, του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολου Παπατόλια, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης. Ο Εισαγγελέας ήδη ανέθεσε την υπόθεση για διερεύνηση στην Πταισματοδίκη Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα ή μη των καταγγελλομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταγγελία γίνεται λόγος για προσλήψεις συνεργατών χωρίς να έχουν ακολουθεί οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες όπως και οι πηγές των αμοιβών των ειδικών συμβούλων και συνεργατών.
Παράλληλα η ίδια καταγγελία, όπως αναφέρεται, κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η μείζων μειοψηφία κατέθεσε επερώτηση με την οποία μετέφεραν πληροφορίες του Τύπου για την πρόσληψη Γενικής Γραμματέως και των ειδικών συνεργατών-συμβούλων. Η μείζονα μειοψηφία ρωτούσε με ποιες διαδικασίες έγιναν οι προσλήψεις και εάν έχουν εκδοθεί αποφάσεις, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ΝΑΜ. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Παπατόλιας, «οι θέσεις, ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά» και δήλωσε ότι «θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος και συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της ΝΑΜ, επισημαίνοντας και το αίτημα της ΕΝΑΕ προς αυτή την κατεύθυνση για ενίσχυση των Ν.Α. με τρεις επιπλέον συνεργάτες ενόψει του 4ου Κ.Π.Σ.» Επίσης ο κ. Παπατόλιας είχε αναφέρει ότι η νέα νομαρχιακή αρχή, είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει τους πάντες, σε πλαίσια νόμιμα και απόλυτης διαφάνειας και ότι οι συνεργάτες του νομάρχη δεν μπορούν να κατηγορούνται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αφιλοκερδώς έως ότου προσληφθούν.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπατόλιας από τις 21 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου είχε παρουσιάσει τα πρόσωπα που θα συνθέτουν το Γραφείο του Νομάρχη το ρόλο και τις λειτουργίες του.
Αρμοδιότητες Γενικού Γραμματέα, θέση που ενεργοποιείται με στόχο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον συντονισμό όλων των ενεργειών της Νομαρχίας, έχει αναλάβει η κ. Γιόλα Βαλατσού.
Συνεργάτης υπεύθυνος για Κοινωνικούς εταίρους (Συνδικάτα, ΜΚΟ, Συλλόγους, Εκκλησία, Συνεταιρισμοί, Επαγγελματικοί σύλλογοι, Επιμελητήρια), Ιδιώτες-Επιχειρήσεις και πολιτικά στελέχη ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.
Υπεύθυνος για Δήμους και Κοινότητες, μέσα από τη συνεργασία με αιρετούς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης ο κ. Νίκος Τσούκας.
Υπεύθυνος συνεργασίας με τους αντινομάρχες και τα διοικητικά στελέχη της Νομαρχίας ο κ. Παναγιώτης Παπαδέλης.
Υπεύθυνος Γραφείου Υποστήριξης ο κ. Άγης Ζούμπος, ενώ υπεύθυνη Γραμματείας του γραφείου Νομάρχη η κ. Κική Πλαστάρα.
Όπως είχε αναφέρει ο κ. Παπατόλιας, όλοι οι συνεργάτες του γραφείου ανά πάσα στιγμή και όλες τις ώρες είναι στη διάθεση πολιτών, φορέων και Αυτοδιοίκησης.
Εξηγώντας το σκοπό της οργάνωσης του γραφείου του Νομάρχη, επισήμανε ότι περικλείεται στους εξής ρόλους: βοηθητικές και συμβουλευτικές λειτουργίες, τεκμηρίωση θέσεων και απόψεων, υποστήριξη κοινωνικών εταίρων, υπηρεσιών ΝΑΜ και Ο.Τ.Α., υποστήριξη πρωτοβουλιών δημόσιας διαβούλευσης, υποβολή προτάσεων σχετικών με καινοτομίες και εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, ανάπτυξη διαλόγου και επικοινωνίας με φορείς και πολίτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου