ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνία για κυκλοφοριακό και καθαριότητα

συμφωνία-για-κυκλοφοριακό-και-καθαρι-496318

Μεταξύ Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου και επαγγελματιών

Την κοινή επιθυμία να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον την τουριστική περίοδο που άρχισε, κατέθεσαν σε σύσκεψη στον Αη – Γιάννη ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στην πρόσκληση του Δήμου για ανοιχτή συνέλευση όλων των εμπλεκομένων, υπήρξε σημαντική ανταπόκριση και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης «η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να οργανώσει τη σύσκεψη σε μια τουριστική περιοχή του Δήμου με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων, χωρίς κλειστή ατζέντα αλλά με ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και κατάθεσης απόψεων, ήταν επιτυχής».

Ειδικότερα για το θέμα της καθαριότητας και της αποκομιδής απορριμμάτων, αποφασίστηκε η αποκομιδή να γίνεται καθημερινά στις 8 π.μ. ώστε να μην ενοχλούνται από τη διέλευση των απορριμματοφόρων δραστηριότητες επισκεπτών (περίπατοι κ.λπ.) και να μην παραμένουν τα απορρίμματα για μεγάλο διάστημα στους κάδους.

Επίσης αποφασίστηκε η κατανομή 60 νέων κάδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου, με έμφαση τα τουριστικά θέρετρα και η διάθεση υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας για καθημερινούς καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων.

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εμφανίζεται εντονότερο στον Αη – Γιάννη, αποφασίστηκε η διαγράμμιση των δύο υπαίθριων χώρων στάθμευσης, στον Παλαιόμυλο και στην παραλία δίπλα στο χείμαρρο, με παράλληλη σήμανση για την απαγόρευση στάθμευσης τροχόσπιτων, τρέιλερ, σκαφών κ.α. που καταλαμβάνουν πολύτιμους χώρους στάθμευσης με αρκετές εναλλαγές καθημερινά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου το σύστημα μονοδρόμησης, πιλοτικά φέτος χωρίς την τοποθέτηση κορυνών στην παραλιακή οδό του Αη – Γιάννη αλλά με συνεχή κυκλική κίνηση – μέσω του περιφερειακού – του τροχήλατου τρένου που αγόρασε πέρυσι ο Δήμος και θα εξυπηρετεί γενικότερα μετακινήσεις όπως από τους χώρους στάθμευσης προς την παραλία κ.λπ.

Κατατέθηκαν επίσης διάφορες προτάσεις για την αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα στο καταφύγιο που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, για τη διαμόρφωση του παραθαλάσσιου μονοπατιού που οδηγεί από τον Αη – Γιάννη στην Πλάκα κ.α.

Στη σύσκεψη, εκτός από το Δήμαρχο, την τοπική Αντιδήμαρχο κα Τζωρτζίνα Χριστοδούλου και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Γαρυφάλλου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρης, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κ. Λεβέντης, μέλη του Δ.Σ. του τουριστικού – εκπολιτιστικού συλλόγου Αη – Γιάννη, επαγγελματίες από την Τσαγκαράδα, το Μούρεσι κ.α.

Διακοπή νερού στη Ζαγορά

Από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη κατά τις βραδινές ώρες, από 23.00 έως 07.00 π.μ. θα γίνει διακοπή νερού λόγω εργασιών συντήρησης των δεξαμενών ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου