ΤΟΠΙΚΑ

Απανωτές κρίσεις πανικού στα εξεταστικά της Μαγνησίας

απανωτές-κρίσεις-πανικού-στα-εξεταστ-496990

Ενα ακόμη περιστατικό στο 2ο ΓΕΛ Βόλου και μία κρίση επιληψίας στο 6ο ΓΕΛ Βόλου

Δεν έχει προηγούμενο ο αριθμός των μαθητών που παθαίνουν κρίση πανικού στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στα Λύκεια της Μαγνησίας. Δύο νέα επεισόδια με μαθητές σημειώθηκαν χθες στο εξεταστικό κέντρο του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου και του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Καθημερινά και ένα διπλό -τουλάχιστον- κρούσμα υποψηφίων με κρίση πανικού καταγράφεται στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας. Ηδη ο αριθμός των περιστατικών έχει ανέλθει στα εννιά. Στο ημερολόγιο των έκτακτων συμβάντων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μόνο η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών κύλησε χωρίς απρόοπτα. Ολες τις υπόλοιπες, καταγράφονται τουλάχιστον δύο κρίσεις πανικού σε μαθητές την ώρα της εξέτασης.

Χθες, ένα κορίτσι έπαθε κρίση πανικού λίγη ώρα μετά την έναρξη της εξέτασης στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Αλλος ένας μαθητής έπαθε κρίση επιληψίας στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Η διαδικασία γνωστή πλέον, μετά τα απανωτά περιστατικά. Καλείται ασθενοφόρο, οι υποψήφιοι μεταφέρονται στο Νοσοκομείο, λαμβάνουν ιατρική βεβαίωση και θα εξεταστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για το μάθημα που έχασαν.

Συνολικά χθες από τους 1.461 υποψηφίους, προσήλθαν για εξέταση οι 1.423. Οι περισσότερες απουσίες καταγράφηκαν από το μάθημα των λατινικών το οποίο έδωσαν 550 αντί για 572 και από το μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών το οποίο έδωσαν 510 υποψήφιοι έναντι 523. Τρεις απουσίες καταγράφηκαν στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας και καμία στο μάθημα της χημείας.

Οσον αφορά τα υπό εξέταση θέματα, στα λατινικά χαρακτηρίζονται σαφή και χωρίς παγίδες. Οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται βατές και χωρίς ασάφειες. Στα συντακτικά ζητούμενα δεν ζητήθηκε συντακτική αναγνώριση όρων, κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο. Προσοχή χρειάστηκε μόνο στο Γ1δ (με την εξαίρεση του λατινισμού του ειδικού απαρεμφάτου) και στο Γ2γ (με όλους τους τρόπους εκφοράς του τελικού αιτίου και την υποχρεωτική γερουνδιακή έλξη).
Για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα στην Ηλεκτρολογία. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις το Θέμα Α, ενώ στο Θέμα Β1 έπρεπε να δοθεί προσοχή στο σχήμα. Βατό χαρακτηρίζεται το Θέμα Β2, ενώ μη αναμενόμενο ήταν το Θέμα Β3, αλλά βατό για τους καλά προετοιμασμένους.
Στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα, ενώ τα θέματα στη Χημεία καλύπτουν όλη την ύλη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά απαιτούσαν προσοχή.

Αύριο Παρασκευή 29/5 οι υποψήφιοι θα δώσουν Ιστορία Θεωρητικής, Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής και οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2/6 με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Μάθημα Επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου