ΤΟΠΙΚΑ

Λύση μέσω ΔΕΥΑΜΒ στην Αγριά

λύση-μέσω-δευαμβ-στην-αγριά-497216

Εως τις 12 Ιουνίου θα έχει ασφαλτοστρωθεί η Ηρώων Πολυτεχνείου και δύο κάθετοι δρόμοι

Ενα απέραντο σκάμμα θυμίζει ο παραλιακός οδικός άξονας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Αγριά. Οι εργασίες για να περάσει ο αγωγός αποχέτευσης έχουν ολοκληρωθεί, ασφαλτόστρωση όμως δεν έχει γίνει. Μόνιμοι κάτοικοι δεν τολμούν ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους να ανοίξουν, ενώ τα καταστήματα εστίασης έχουν καταστραφεί οικονομικά λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Μία ολόκληρη περιοχή πνίγεται στη σκόνη επί μήνες, αφού ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του αποχετευτικού έχει «στεγνώσει» από χρήματα και αδυνατεί οικονομικά να αγοράσει ασφαλτικά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Επί τόπου στην Αγριά βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, το Διευθυντή της επιχείρησης, Σταύρο Τζίνη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Δεσμεύτηκε για την ασφαλτόστρωση της Ηρώων Πολυτεχνείου και δύο κάθετων δρόμων έως τις 12 Ιουνίου, με κονδύλια που θα εγκρίνει η ΔΕΥΑΜΒ στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, ενώ ζήτησε την κατανόηση του κόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Επίσης ασφαλτόστρωση θα γίνει και στην πρώτη παράλληλο του παραλιακού δρόμου, την 28ης Οκτωβρίου, μέσω της οποίας με το κλείσιμο της παραλιακής τα οχήματα διοχετεύονται προς Πήλιο.

Με τα λάστιχα στους δρόμους

Κάτοικοι της Αγριάς επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου που έχει καταστεί ένα απέραντο σκάμμα, δεν τολμούν ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους να ανοίξουν για να μην εισβάλλει μέσα η σκόνη από το δρόμο – εργοτάξιο. Τα παντζούρια είναι ερμητικά κλειστά, τα έπιπλα εξοχής έχουν καλυφθεί με νάιλον σε μια άκρη της αυλής ή της βεράντας και οι κάτοικοι βγαίνουν με τα λάστιχα τρεις φορές την ημέρα στο δρόμο να ποτίσουν για να καθίσει η σκόνη και να μην μπει στα σπίτια τους. Τα αυτοκίνητα έχουν… χάσει το χρώμα τους από τη σκόνη και οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι καλοκαιριάτικα στα σπίτια τους.

«Μετράμε τρίτο μήνα που ζούμε μέσα στη σκόνη. Κλείσαμε τα παντζούρια, μαζέψαμε τα έπιπλα και τρεις φορές τη μέρα πλένουμε όχι για να καθίσουμε έξω αλλά για να μη μπει η σκόνη μέσα στο σπίτι», ανέφερε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο κ. Κώστας Σουλιώτης.

«Το χειμώνα χορτάσαμε λάσπη, τώρα ζούμε μέσα στη σκόνη», διαμαρτυρήθηκε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κρινάκης.

Οικονομική καταστροφή

Για οικονομική καταστροφή μιλούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Σερβίρουν τους λιγοστούς πελάτες τους σε περιβάλλον που είναι γεμάτο σκόνη. Αλλες χρονιές, το συγκεκριμένο τμήμα της Αγριάς, έσφυζε από ζωή. Οχι όμως φέτος. Ο απροσπέλαστος δρόμος και η σκόνη είναι αποτρεπτική για βραδινές ή μεσημεριανές εξορμήσεις προς το Σουτραλί.

«Εδώ και τρεις εβδομάδες είμαστε αποκλεισμένοι. Δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο, το περιβάλλον είναι λες και μας έχουν βομβαρδίσει. Είμαστε συνέχεια με τα λάστιχα στο χέρι για τη σκόνη. Δεν κάθεται ούτε ένας πελάτης. Εχουμε καταστραφεί οικονομικά», ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Χούσιος.

«Πάνω από τέσσερις μήνες είμαστε μέσα στη σκόνη. Το έργο πρέπει να γίνει αλλά το θέμα είναι οι εργασίες να γίνονται συντονισμένα για να υπάρχει η μικρότερη το δυνατό επιβάρυνση. Οσοι πελάτες έρχονται δεν θα ξαναέρθουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Είναι λες και έχουμε το μαγαζί κλειστό», είπε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αραμπατζής.

«Στέγνωσε» ο εργολάβος

Οι εργασίες για να περάσει ο αγωγός έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο μέρος, όμως ασφαλτόστρωση δεν έχει γίνει. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Στέγνωσε» οικονομικά και δεν μπορεί να προχωρήσει σε εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Λύση από τη ΔΕΥΑΜΒ

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατοίκους και καταστηματάρχες που δεν μπορούν να δουλέψουν, τη λύση, αναμένεται να δώσει η ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, θα αποφασιστεί η εκταμίευση κονδυλίου για να γίνει ασφαλτόστρωση στον παραλιακό δρόμο και σε δύο κάθετους για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και κατοίκων, μέχρι να αρχίσει και πάλι η ροή της χρηματοδότησης.

Ο ίδιος μάλιστα έβαλε και χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης των εργασιών. «Εως 12 Ιουνίου θα έχει ασφαλτοστρωθεί η παραλιακή και δύο κάθετοι δρόμοι», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου