ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν εξετάσεις από τους «Αργοναύτες»

δωρεάν-εξετάσεις-από-τους-αργοναύτε-497273

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης προς όφελος των ασθενέστερων μελών της τοπικής κοινωνίας

Κοινωνική – ανθρωπιστική δράση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το τμήμα «Αργοναύτες» Μαγνησίας της οργάνωσης «ΑΧΕΠΑ», στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς του. Συγκεκριμένα διοργανώθηκε διημερίδα παροχής δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων (σπιρομέτρηση, καρδιογράφημα) σε ευαίσθητο τμήμα της τοπικής κοινωνίας, όπως άτομα τα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο κόστος των ιατρικών αυτών εξετάσεων.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από το Chapter AHJ-13 Αργοναύτες σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Μητρόπολη Δημητριάδος στις 25 και 26 Μαΐου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Δημητριάδος. «Υπήρξε σημαντική ανταπόκριση», όπως αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος, γνωστός Βολιώτης δικηγόρος Διονύσης Μπάστας, οποίος κάνει λόγο για μια «άρτια οργάνωση με τη συμβολή εθελοντών ΑΧΕΠΑΝΣ, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη χρήση κατάλληλου ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού».

Πρόκειται για δράση με ουσιαστικό περιεχόμενο και πρακτική σπουδαιότητα. Αφενός διότι με παρόμοιες δράσεις παρέχεται πρόσβαση σε άκρως σημαντικές για τη ζωή και την υγεία εξετάσεις σε ένα ευαίσθητο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, το οποίο διαφορετικά δεν θα είχε δυνατότητα διάγνωσης, πρόληψης ή και αντιμετώπισης ενδεχόμενου σοβαρού προβλήματος υγείας, αφετέρου διότι δημιουργείται και εμπλουτίζεται μια «τράπεζα πληροφοριών υγείας», η οποία θα είναι αξιοποιήσιμη από τους αρμόδιους φορείς για τη βελτίωση των τοπικών ιατρικών και υγειονομικών υποδομών και παροχών υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση «Order of AHEPA» ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ από Ελληνες με αποστολή την προστασία των Ελλήνων μεταναστών και την ανάδειξη της ιστορίας και των αξιών του Ελληνισμού διά μέσου της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ της πατρίδας και του απόδημου ελληνισμού. Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα μας από την ίδρυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και την ανέγερση της ομώνυμης Πτέρυγας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Το Chapter (Τμήμα) ΑΗJ-13 «Αργοναύτες» της Μαγνησίας, όπως μας εξηγεί ο Πρόεδρός του, κ. Μπάστας, ιδρύθηκε το 2012 έχει όμως να επιδείξει σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο με αγαθοεργίες και κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι «ΑΧΕΠΑΝΣ» συνέβαλαν στην ανέγερση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παιδικών σταθμών, στη διοργάνωση συσσιτίων και προσφορά υγειονομικού υλικού και φαρμάκων για την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, την οργάνωση αγαθοεργιών, την παροχή υποτροφιών για σπουδές στη χώρα μας και στο εξωτερικό, τη διοργάνωση αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου