ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

πρόσκληση-προκαταρκτικής-εκδήλωσης-497369

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση 37001 ΖΑΓΟΡΑ

Ζαγορά 19-05-2015

Αριθ.Πρωτ. 4631

Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση δημοτικού χώρου στη θέση «Κιόσια» οικισμού Χορευτού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για τη δημιουργία χώρου οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ).

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου σύμφωνα με την υπ. αριθ. 54/2015 απόφαση της Ο.Ε, προσκαλεί σε προκαταρκτική εκδήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση δημοτικού χώρου στη θέση «Κιόσια» οικισμού Χορευτού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για τη δημιουργία χώρου οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ), μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Πρόσκλησης Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Προσκαλεί σε προκαταρκτική εκδήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση δημοτικού χώρου στη θέση «Κιόσια» οικισμού Χορευτού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για τη δημιουργία χώρου οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ), μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

1. Ο δημοτικός χώρος βρίσκεται στη θέση «Κιόσια» Χορευτού Ν. Μαγνησίας, με ολική επιφάνεια 18.989,37 τ.μ του οποίου ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είναι κύριος, νομέας και κάτοχος. Γίνεται μνεία ότι από το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου, όπως αυτό αποτυπώνεται στο από μηνός Ιανουαρίου 2010 τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού Αθανασίου Μητσικώστα, τμήματα αυτού επιφανείας 3.999,55τ.μ. και 6.955,19τ.μ. έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά με την με αριθμ. πρωτ. 602/19596/9-2-2010 πράξη χαρακτηρισμού του Δασάρχη Βόλου. Το πρώτο τμήμα ως δάσος (μη δασική έκταση του παρελθόντος που δασώθηκε φυσικώς λόγω χρησιμοποίησης του ως κάμπινγκ) και το δεύτερο ως δάσος. Σε κάθε περίπτωση η μίσθωση θα αφορά το γήπεδο εκτάσεως 8.034,63τ.μ., που έχει κριθεί μη δασική, η οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις είναι επαρκής (άρθρο 8 ΠΔ 6/17.10.1978) για την ίδρυση και τη λειτουργία οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάμπινγκ). Η παρούσα πρόσκληση και το διαθέσιμο πληροφοριακό υλικό διατίθεται στους ενδιαφερόμενους, στα γραφεία του Δήμου στη Ζαγορά, από τη Γραμματεία του Δημάρχου, από την 2 Ιουνίου 2015 έως και την 19η Ιουνίου 2015 κατά τη διάρκεια των ωρών 10:00π.μ.-12:00π.μ., μετά από έγγραφο αίτημά τους, στο οποίο θα δηλώνονται τα στοιχεία τους.

Η παραλαβή του πληροφοριακού υλικού, θα είναι δυνατή είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο μισθωτή, είτε από τρίτο πρόσωπο το οποίο θα ενεργεί για λογαριασμό του και το οποίο θα προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο (ή το νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση εταιρικού σχήματος) να λάβει πρόσκληση, στην οποία θα καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία του παραλήπτη, καθώς και τα στοιχεία του ενδιαφερομένου (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, fαχ).

2. Η μίσθωση και η ως εκ τούτου παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του ως άνω χώρου θα ρυθμίζεται από όσα ρητά θα συμφωνηθούν στη σύμβαση μίσθωσης, από τα αναφερόμενα στο τεύχος προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 192 του Δ.Κ.Κ (Ν. 3463/2006) και τις ειδικές διατάξεις του Π.Δ 270/81).

3. Για την ανάδειξη του πλέον κατάλληλου αναδόχου θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, κατόπιν γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το συμβατικό τεύχος του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί.

Επισημαίνεται ότι:

α. Όλες οι δαπάνες για την ίδρυση του κάμπινγκ και την κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον μισθωτή και θα παραμένουν μετά τη λήξη της μίσθωσης προς όφελος του μισθίου. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν από το μισθωτή στο μίσθιο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προκειμένου να εκδοθεί από τον ΕΟΤ σήμα λειτουργίας κάμπινγκ, το οποίο προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.3418/2006, οι άδειες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Πολεοδομία, ΕΟΤ, κ.λ.π.), θα εκδοθούν με δαπάνες και φροντίδα του μισθωτή. Οι εγκαταστάσεις και η διαμόρφωση του χώρου οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ) θα γίνουν με βάση αρχιτεκτονική μελέτη, που θα εκπονηθεί με δαπάνη και φροντίδα του μισθωτή, η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες προδιαγραφές του ΕΟΤ για κάμπινγκ Γ’ κατηγορίας τουλάχιστον. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που υφίστανται στο οικόπεδο, έχουν νομιμοποιηθεί σύμφωνα με τον Ν.4178/2013. Ο μισθωτής θα δικαιούται να τις κατεδαφίσει ή να προβεί στην ανέγερση νέων κατάλληλων, με δική του δαπάνη, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών, καθώς και να τις βελτιώσει, έτσι ώστε να καταστούν κατάλληλες για χρήση στα πλαίσια της νέας οργανωμένης επιχείρησης κάμπινγκ.

β. Ο ανάδοχος θα υποχρεούται να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάμπινγκ), με βάση τη σχετική μελέτη, σχέδια και προδιαγραφές του ΕΟΤ, μέσα σε προθεσμία ενός (1) έτους από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου, οπότε και στη συνέχεια θα πρέπει άμεσα να θέσει σε λειτουργία την οργανωμένη κατασκήνωση (κάμπινγκ) και πάντως όχι σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών.

γ. Ο ανάδοχος θα δύναται πέραν της οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάμπινγκ), να ιδρύσει και λειτουργήσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο, κατάστημα τροφίμων κ.λ.π.) και καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών, εκμίσθωσης σκαφών, αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων κ.λ.π.. Οι ανωτέρω δραστηριότητες θα είναι παρεπόμενες της λειτουργίας της οργανωμένης τουριστικής επιχείρησης – κάμπινγκ, η οποία θα είναι η κύρια δραστηριότητα και δύναται να λειτουργήσουν μετά την έκδοση λειτουργίας του κάμπινγκ, θα εξυπηρετούν δε και θα υποστηρίζουν την κύρια δραστηριότητα (κάμπινγκ).

δ. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση όσων απαιτούνται, στο πλαίσιο αξιοποίησης του εν λόγω χώρου, είτε με ίδια κεφάλαια, είτε μέσω χρηματοπιστωτικού οργανισμού, θα αποτελεί κριτήριο του διαγωνισμού.

ε. Η μίσθωση που θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και του αναδόχου θα είναι για δέκα πέντε (15) έτη.

Ο ανάδοχος – μισθωτής πέραν της υποχρέωσης χρηματοδότησης της αξιοποίησης του συγκεκριμένου δημοτικού χώρου, θα καταβάλει στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ετήσιο μίσθωμα. Το μίσθωμα για τα πρώτα δύο έτη θα είναι το 20% του ποσού του μισθώματος, το οποίο θα επιτευχθεί στη δημοπρασία. Το μίσθωμα των ετών, των επόμενων του δεύτερου έτους, θα αναπροσαρμόζεται ετησίως με +5% επί του ετήσιου μισθώματος του εκάστοτε προηγούμενου μισθωτικού έτους.

4. Οι προτάσεις θα υποβληθούν σφραγισμένες στην έδρα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και ειδικότερα στο γραφείο πρωτοκόλλου, καθημερινά 10.00’ – 14.00’ έως και την 25-06-2015 και θα φέρουν την ένδειξη «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΙΟΣΙΑ» ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΟΡΕΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ (ΚΑΜΠΙΝΓΚ)».

Το άνοιγμα των προτάσεων θα γίνει σε κλειστή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία στη συνέχεια θα προβεί στον καθορισμό των όρων προκήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του προαναφερόμενου δημοτικού χώρου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου