ΤΟΠΙΚΑ

«Η Αργώ ανήκει στο Βόλο»

η-αργώ-ανήκει-στο-βόλο-851206

«Η Αργώ ανήκει στην πόλη, η ανακατασκευή στο Ναυδόμο και τα 650 μίλια που διανύσαμε σε εμάς τους κωπηλάτες» έλεγαν χθες μέλη του πληρώματος των κωπηλατών στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Σκληρή κριτική ασκήθηκε στις τακτικές και τη συμπεριφορά του καπετάνιου του πλοίου Αποστόλη Κούρτη, κάτι που δίχασε τους 30 περίπου παραβρισκόμενους κωπηλάτες.

Ο απολογισμός των δύο ταξιδιών μονοπώλησε τη συζήτηση στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο του πληρώματος της Αργούς. Μια επιστολή κωπηλάτη, του Γιάννη Μαλτέζου, στην οποία καλούνταν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να μην αναφερθούν άσχημα στον κ. Κούρτη, καθώς θα ήταν «απαράδεκτο, απάνθρωπο και εξευτελιστικό να μιλήσουν άσχημα γι’ αυτόν χωρίς να είναι παρών», έδωσε το έναυσμα για τη συζήτηση. Ο κ. Μαλτέζος μάλιστα ζήτησε από το πλήρωμα να μείνει αδιάσπαστο και ενιαίο, καθώς δεν «είναι φάμπρικα η Αργώ με ξεχωριστά σωματεία».

Την τοποθέτηση του κ. Μαλτέζου ακολούθησε η εισήγηση ενός άλλου κωπηλάτη του Χάρης Χοντροτάσιου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την στάση του πρώτου και άσκησε δριμεία κριτική στις τακτικές που ακολούθησε ο καπετάνιος της Αργούς.

«Το μεγαλύτερο λάθος του καπετάνιου ήταν η μεροληπτική του στάση στο πλήρωμα. Μάλιστα μιλούσε άσχημα σε όσους δούλευαν, ενώ όσοι δεν προσέφεραν τα ίδια ήταν οι αγαπημένοι του. Και δεν είναι μόνο αυτό το λάθος του. Από λάθος χειρισμούς δεν κάναμε πολλά μίλια που θα μπορούσαμε να είχαμε διανύσει, ήταν επιθετικός και απρεπής στους Γεωργιανούς κυβερνητικούς εκπροσώπους, απέκλεισε πέντε άτομα από το δεύτερο ταξίδι και μην ξεχνάμε το φιάσκο με τους λιμενικούς αστυνομικούς στον Πειραιά, που μας κρατούσαν για να ελέγξουν για ναρκωτικά, γιατί είχε τη φαεινή ιδέα ο καπετάνιος στο λιμάνι της Αναβύσσου να ανέβει κόσμος πάνω στο πλοίο, λες και ήταν αξιοθέατο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χοντροτάσιος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την αξιοποίηση της Αργούς, ενώ ζητήθηκε από μεγάλο μέρος των κωπηλατών να μην οδηγηθεί από λάθος χειρισμούς το εγχείρημα στην απαξίωση.

Το προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου θα προχωρήσει στην καταγραφή και αξιολόγηση όλων των προτάσεων και θα προβεί σε τελική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Γούσιος με το τέλος της συνεδρίασης «ήταν ένα πρώτο συμβούλιο ψυχοθεραπευτικό. Έπρεπε όλοι μας να βγάλουμε την ένταση που είχαμε από τα δύο ταξίδια. Στόχος μας είναι ο σύλλογος του πληρώματος της Αργούς να είναι πιο δραστήριος, να λαβαίνουν υπόψη οι αρμόδιοι τις προτάσεις μας για την αξιοποίηση της Αργούς. Σήμερα κάναμε μια καινούργια αρχή».

Η επόμενη γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Park.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου