ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώνονται οι σχολικοί φύλακες του Βόλου

πληρώνονται-οι-σχολικοί-φύλακες-του-β-498599

Μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου

Το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, οι 25 σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου, που ανέλαβαν καθήκοντα από τις 14 Απριλίου, οπότε και επέστρεψαν στα σχολεία τους με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Από την ημέρα της επιστροφής τους οι σχολικοί φύλακες δεν έχουν πληρωθεί ούτε ευρώ, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημ. Πέγιο, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο η έγκριση της μισθοδοσίας τους. Εκτιμάται δε, ότι μεταξύ 10 και 15 Ιουνίου, στους σχολικούς φύλακες θα καταβληθεί διπλός μισθός.

Οπως είναι γνωστό, οι 25 σχολικοί φύλακες του Βόλου, έχουν επιστρέψει στα σχολεία ήδη από τις 15 Απριλίου. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που δικαίωνε τους σχολικούς φύλακες, εκδόθηκε στα τέλη Μαρτίου. Ο Δήμος παρέλαβε τη δικαστική απόφαση και άμεσα προχώρησε στην τοποθέτηση των σχολικών φυλάκων στα πόστα τους.

Χθες, εκδόθηκε και η εγκύκλιος για την επαναφορά όλων όσων είχαν βγει σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλος το προσωπικό αυτό, εφόσον δεν έχει μεταταχθεί ή μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορεί να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική του σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση εντός δέκα ημερών από την 21η/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσαν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου