ΤΟΠΙΚΑ

Χορηγία 1.000 ευρώ στον «Κένταυρο»

χορηγία-1-000-ευρώ-στον-κένταυρο-499353

Από το δήμαρχο Βόλου και τα μέλη της δημοτικής αρχής μετά την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου να ενισχυθεί με το ποσό των 1.000 ευρώ η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το ποσό αποφάσισε να καλύψει ο ίδιος ο δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, αναφέρονται τα εξής:

«Μόνο απογοήτευση προκαλεί η απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να ενισχύσει με το ποσό των 1.000 ευρώ την καινοτόμο, πρωτοποριακή προσπάθεια της φοιτητικής ομάδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», που με τη δράση της τιμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνολικά την τοπική μας κοινωνία.

Ωστόσο επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να γινόμαστε συνένοχοι σε τέτοιες πράξεις ενός ξεπερασμένου, αναχρονιστικού και φθαρμένου κρατικού μηχανισμού και να συμπράττουμε, χωρίς αντίσταση, στην αποτελμάτωση της κοινωνίας, διώκοντας ουσιαστικά ό,τι πιο υγιές και δημιουργικό, όπως οι νέοι που συγκροτούν την φοιτητική ομάδα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», θα καλύψουμε εξ ιδίων, Δήμαρχος και συνολικά η Δημοτική Αρχή, το ποσό που είχε αποφασιστεί.

Επιτέλους ακόμη και αυτή την ώρα της βαθιάς κρίσης, της απόγνωσης και της απελπισίας ας αγωνιστούμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα και αυτό βεβαίως δεν θα γίνει με μια γραφειοκρατία που αποδέχεται τις σπατάλες και τους χορούς εκατομμυρίων με εργολαβίες και μελέτες και καταδικάζει τη δημιουργία, την ελπίδα και την προοπτική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου