ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή για την επιδότηση για το σύστημα εκροών

σε-αναμονή-για-την-επιδότηση-για-το-σύσ-500186

Ενα χρόνο μετά την εγκατάσταση του συστήματος οι βενζινοπώλες περιμένουν…

Ενας χρόνος πέρασε από την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος εισροών – εκροών στα καύσιμα και κανένας βενζινοπώλης στη Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν έλαβε την ενίσχυση, την οποία δεσμεύτηκαν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης στους πρατηριούχους καθώς η τοποθέτηση των συστημάτων κόστισε από 15.000-20.000 ευρώ και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Αποστόλης Βολιώτης είπε ότι η απάντηση της σημερινής κυβέρνησης στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, που ζητάει την ενίσχυση, είναι ότι θα δοθεί, όχι όμως τώρα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Ωστόσο, για την επιστροφή των χρημάτων οι πρώην υπουργοί Οικονομικών είχαν υπογράψει απόφαση, με την οποία θα δίνονταν πανελλαδικά πιστώσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το θέμα θα απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, οπότε οι βενζινοπώλες θα εξετάσουν τον τρόπο που θα ασκήσουν πίεση για να πάρουν την επιστροφή, καθώς το 80% των πρατηριούχων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Στα πέντε χρόνια της οικονομικής κρίσης το 10% των βενζινάδικων κατέβασαν ρολά, καθώς ο κόσμος έχει περιορίσει αισθητά τις μετακινήσεις. Σήμερα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τον επιπλέον λόγο ότι η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί στο 1,55 ευρώ το λίτρο όταν το Δεκέμβριο ήταν 1,33 ευρώ το λίτρο» είπε ο ίδιος.

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν και για το επικουρικό ταμείο. Ο κ. Βολιώτης είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει εκ νέου τους βενζινοπώλες στο επικουρικό ταμείο, επιβάλλοντας μηνιαία συνδρομή ύψους 100-130 ευρώ. «Το επικουρικό είχε καταργηθεί εδώ και δύο χρόνια, επειδή ακριβώς το κόστος είναι μεγάλο» συμπλήρωσε.

Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων ξεχειμώνιασαν χάρις του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο διαθέτονταν σε χαμηλή τιμή και γι’ αυτό βοήθησε και τον κόσμο και τα πρατήρια. «Η κίνηση στα βενζινάδικα είναι πεσμένη. Οι Κυριακές, που ήταν καλές μέρες, πλέον έχουν μειωμένους τζίρους σε σχέση με τις καθημερινές. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων βάζουν έως 20 ευρώ βενζίνη και αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα των γραφείων της ΟΕΒΕΜ (Κουταρέλια 74).

Αλλα θέματα της Συνέλευσης έχουν οριστεί ο οικονομικός απολογισμός, η τροποποίηση του καταστατικού και οι προτάσεις των μελών για τα προβλήματα του κλάδου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου