Εκτεταμένες καταπατήσεις στο Σωρό

Τελευταία ενημέρωση: 2007-03-15, 00:00:00
Επιτροπή Παρακολούθησης για επείγοντα έργα, παρεμβάσεις προτεραιότητας, κοινές πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις, που καταγράφονται στις διαδοχικές επισκέψεις νομαρχιακού κλιμακίου στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, πρόκειται σύντομα να συσταθεί, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, προχθές, στη διάρκεια επίσκεψης στο δήμο Αισωνίας.
Οι περιοδείες στους ΟΤΑ –πρακτική που εγκαινίασε και συνεχίζει η νέα νομαρχιακή αρχή- δεν θα περιοριστούν στο επίπεδο ενημέρωσης διαβεβαίωσε ο νομάρχης, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή θα λειτουργεί στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού και κοινού προγραμματισμού μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των δήμων.
Σοβαρές καταγγελίες για εκτεταμένες καταπατήσεις στο Σωρό αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, αντικείμενο συζήτησης και συμφωνίας ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία απέναντι στο φαινόμενο που οργιάζει στην περιοχή. Οι καταγγελίες έγιναν από τον επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αντ. Δελημήτρο, ο οποίος παρέπεμψε σε αεροφωτογραφίες, οι οποίες αποδεικνύουν την αλλοίωση του περιβάλλοντος με άναρχη δόμηση και στην πλειοψηφία τους, όπως είπε, παράνομα κτίσματα.

Ο κόμβος Σέσκλου
Από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης ο κόμβος Σέσκλου, σημείο πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, που έχουν κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.
Ο κ. Παπατόλιας χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη παρέμβαση την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου, έργο για το οποίο θα υπάρξει συντονισμός της Νομαρχίας και του δήμου για κοινή διεκδίκησή του απέναντι στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το νομαρχιακό κλιμάκιο με επικεφαλής τον νομάρχη Απ. Παπατόλια, το οποίο συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αισωνίας, αποτελούνταν από τους αντινομάρχες Ν. Ντίτορα, Ηλ. Ξηρακιά, Δημ. Μεργιαλή και Νατάσσα Οικονόμου, τους προέδρους του Αθλητικού Οργανισμού Έφη Καρανικόλα, ΕΚΠΟΛ Μ. Μαστρογιάννη και ΚΕΚΑΝΑΜ Δημ. Καναβό και τους διευθυντές Αγροτικής Ανάπτυξης Κυρ. Μωραϊτίδη και Προγραμματισμού Δημ. Τυλιγάδα.
Ενημέρωση έγινε για έργα που εξελίσσονται ή πρέπει να ξεκινήσουν στην περιοχή, όπως η κατασκευή του 10ου Γυμνασίου στο Διμήνι, η ανάγκη για προσθήκη δύο αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Σέσκλου, η αποκατάσταση γέφυρας στο Σέσκλο.
Έμφαση δόθηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με επισημάνσεις ότι προχωρούν τα έργα στην κοίτη του Ξηριά.
Πρόταση της δημοτικής αρχής είναι εφόσον ο Βόλος επιλεγεί για την τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων, να τοποθετηθεί στα όρια του δήμου Αισωνίας το Μεσογειακό χωριό, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση της Νομαρχίας για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου.
Έργο προτεραιότητας για το δήμο αποτελεί η κατασκευή χώρου συγκέντρωσης στερεών αποβλήτων, που θα δώσει τέλος στην αυθαίρετη εναπόθεση μπάζων.

«Ανοιχτά» θέματα
στο Κεραμίδι
Εξάλλου, συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεραμιδίου Β. Κυριαζή είχε προ ημερών στο γραφείο του ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας. Ο πρόεδρος της κοινότητας ζήτησε ενημέρωση για το αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, έργο με εξασφαλισμένη πίστωση 450.000 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα μετά την μεταφορά και τοποθέτηση των ογκόλιθων που κατασκευάζονται στο λιμάνι του Βόλου.
Πρόβλημα για την περιοχή αποτελούν τα κατολισθητικά φαινόμενα στο Καμάρι. Το έργο, με χρηματοδότηση 656.000 ευρώ, είχε σταματήσει λόγω της μικρής εκταμίευσης κονδυλίων. Ο νομάρχης διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς η εκροή πόρων, ώστε οι εργασίες να επαναρχίσουν σύντομα.
Ο κ. Κυριαζής έθεσε υπόψη του νομάρχη μια σειρά ζητημάτων της κοινότητας, μεταξύ των οποίων το έργο γηπέδου 5Χ5, η εξαίρεση του Βένετου από το Π.Δ. Πηλίου, η μεγαλύτερη τουριστική προβολή της περιοχής και το έργο οδικής σύνδεσης της ανατολικής πλευράς Μαγνησίας – Λάρισας, με πίστωση 2 εκατ. ευρώ για τη μελέτη και εγγεγραμμένο προϋπολογισμό 67 εκ. ευρώ.


Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=