ΤΟΠΙΚΑ

«Νίκη» η ματαίωση της εκδήλωσης της Χ.Α.

νίκη-η-ματαίωση-της-εκδήλωσης-της-χ-α-500627

Αναφέρει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και επιρρίπτει ευθύνες στο δήμαρχο για τις εντάσεις και τις ζημιές στο δημοτικό κτίριο

Στη μαζική συμμετοχή πολλών εκατοντάδων πολιτών στην προχθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Διμηνίου αποδίδει την ματαίωση της πραγματοποίησης της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής και όχι στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 4.30 το απόγευμα η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

Με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ματαίωση της εκδήλωσης αποτελεί σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης και κατηγορεί το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εντάσεις και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν στο δημοτικό κτίριο καθώς με δική του απόφαση παραχωρήθηκε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Οπως ισχυρίζεται, οι 15-20 χρυσαυγίτες που είχαν έρθει και από πόλεις εκτός Βόλου (αφού η Χ.Α. είχε κάνει κινητοποίηση δυνάμεων και από αλλού) κλείστηκαν στο πρώην Δημαρχείου Διμηνίου και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο.

«Επίσης ομάδα χρυσαυγιτών προπηλάκισε τέσσερις αντιφασίστες αγωνιστές που κατευθύνονταν με το αυτοκίνητό τους στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Εν τέλει οι νοσταλγοί του Χίτλερ φυγαδεύτηκαν με την βοήθεια της αστυνομίας γεγονός που ανέδειξε για άλλη μια φορά την πραγματική κοινωνική απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την απόλυτη αδυναμία κινητοποίησης της εκλογικής της βάσης» πρόσθεσε.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση βαθιά εχθρική προς τον ελληνικό λαό και δεν μπορεί να το παίζει «αντιμνημονιακή», καθώς η πραγματικότητα τη διαψεύδει.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «το να μιλά η Χ.Α. και ο Π. Ηλιόπουλος για παρακρατικούς μηχανισμούς της Αριστεράς και του κινήματος αποτελεί πρόκληση για τη νοημοσύνη της κοινωνίας. Η κοινωνία δεν ξεχνά τον Ηλιόπουλο να κάνει επίδειξη του περίστροφου του ενάντια σε αντιφασίστες στο κέντρο του Βόλου, δεν ξεχνά τον ταγματάρχη Ιδ. Κατάκη (από το στρατόπεδο Γεωργούλα) που συνελήφθη το 2013 με παράνομα όπλα και υλικό της Χ.Α. στο σπίτι του στην Αγριά Βόλου, δεν ξεχνά την αγαστή συνεργασία της Χ.Α. και των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι του 2011, δεν ξεχνά τους οργανωμένους πυρήνες φασιστών μέσα στην αστυνομία και το στρατό από τις τάξεις του οποίου προέρχεται και ο ναζιστής ευρωβουλευτής Γ. Επιτείδιος (αντιστράτηγος ε.α.)» καταλήγει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου