ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες Αμερικανοί αποχαιρετούν τον Κένεντι

χιλιάδες-αμερικανοί-αποχαιρετούν-το-851206

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από χθες η σορός του Έντουαρντ Κένεντι στη Βοστόνη, στην βιβλιοθήκη John F Kennedy που φέρει το όνομα του δολοφονηθέντος αδελφού του. Σήμερα πρόκειται να γίνει η κηδεία του και στη συνέχεια πρόκειται να ταφεί στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον.
Μέλη της οικογένειας Κένεντι έκαναν ένα ιδιωτικό μνημόσυνο στο σπίτι του, στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης.
Στη συνέχεια το φέρετρο του Τεντ Κένεντι μεταφέρθηκε στη Βοστόνη, όπου η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο συγκρότημα όπου βρίσκεται η προεδρική βιβλιοθήκη και το μουσείο του προέδρου Τζων Κένεντι.
Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την αυτοκινητοπομπή που συνόδευε το καλυμμένο με την αστερόεσσα φέρετρο του Κένεντι, ενώ μακριές ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τη βιβλιοθήκη όπου θα εκτίθεται η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα.
Η κηδεία του Έντουαρντ Κένεντι θα τελεστεί το Σάββατο στον Καθολικό Καθεδρικό ναό της Βοστώνης, όπου και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο.
Ο Τεντ Κένεντι πρόκειται να ταφεί στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον, που βρίσκεται κοντά στο Πεντάγωνο. Εκεί, έχουν ταφεί τα αδέλφια του, Τζον Κένεντι (το 1963) και ο Ρόμπερτ Κένεντι (το 1968).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου