ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν είμαστε νομαρχιακή παράταξη μιας χρήσης…»

δεν-είμαστε-νομαρχιακή-παράταξη-μια-851206

Την προεκλογική δέσμευση ότι η νομαρχιακή αρχή δεν θα απομονωθείί μέσα στους τέσσερις διοικητικούς τοίχους της Νομαρχίας, αλλά θα βρίσκεται σε μια διαρκή θέση ανατροφοδότησης με την κοινωνία, υλοποιεί η παράταξη «Μαγνησία, Νέα Εποχή».
Στην πρώτη μετεκλογική συνέλευση των μελών και φίλων, το απόγευμα χθες, στην Παλαιά Ηλεκτρική, ο επικεφαλής της παράταξης και νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας δήλωσε ότι η νομαρχιακή παράταξη από την οποία προέκυψε η νέα νομαρχιακή αρχή «δεν είχε προοριστεί για στιγμιαία χρήση. Ψηφίστε, ψεκάστε, τελειώσαμε».
Η νομαρχιακή αρχή, τόνισε, δεν θα λειτουργεί ερήμην της κοινωνίας, αλλά μέσα από μια αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες. «Προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί και σήμερα τηρούμε αυτή τη δέσμευσή μας ότι θα δέχεται τα ερεθίσματα και τα μηνύματα των πολιτών. Αυτή τη δέσμευση σήμερα κάνουμε πράξη», τόνισε.
Ο κ. Παπατόλιας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα διαρκές όργανο, το οποίο θα συνεχίζει να δρα καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας: «Θα μας τροφοδοτεί με ερεθίσματα, με προβληματισμούς, θα προσπαθεί να μας ενώσει με αυτό που λέμε λαϊκό αίσθημα, ώστε να μην απομακρυνόμαστε ποτέ από αυτό, να μας ελέγχει για το εάν τηρούμαι τις δεσμεύσεις μας, για το εάν αναδεικνύονται νέα προβλήματα και ζητήματα, τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα μας.»
Επιπρόσθετος στόχος της προσπάθειας που εγκαινιάστηκε χθες είναι να καταδειχθούν οι στόχοι της νέας νομαρχιακής αρχής, σε σχέση με τα όσα βρήκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Στη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, η οποία άνοιξε τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε τις κατευθύνσεις και το σχεδιασμό των επόμενων χρόνων, ώστε να δικαιωθούν οι προσδοκίες των πολιτών της Μαγνησίας, όπως ανέφερε.
«Είναι μια διαδικασία ελέγχου, λογοδοσίας, ενημέρωσης και ανατροφοδότησης», ανέφερε ο νομάρχης.
Ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις από τους αντινομάρχες για τα θέματα αρμοδιότητάς τους με τις προτεραιότητες που θέτουν.
Σύντομες τοποθετήσεις έγιναν από τους υπεύθυνους των θεματικών ομάδων της νομαρχιακής παράταξης, ενώ ακολούθησε διάλογος για όλα τα ζητήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου