ΤΟΠΙΚΑ

Ματαιώθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, λόγω επεισοδίων

ματαιώθηκε-η-συγκέντρωση-της-χρυσής-α-502927

Επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν την Κυριακή στις 4.30 το απόγευμα στο δημαρχείο Διμηνίου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντεξουσιαστών αποτελούμενη από 60 άτομα με μαντήλια και ρόπαλα επιτέθηκαν στους διοργανωτές της εκδήλωσης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του δημαρχείου, εκτοξεύοντας από το προαύλιο πέτρες και όποια άλλα αντικείμενα έβρισκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά μέλη της Χρυσής Αυγής και να προκληθούν ζημιές.

Τελικά το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση των 20 περίπου μελών της Χρυσής Αυγής από το δημαρχείο και τη ματαίωση της συγκέντρωσης.

Επεισόδιο απειλήθηκε και γύρω στις 7 το απόγευμα, όταν περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαμαρτυρία περίπου 300 μέτρα από το δημαρχείο κοντά στο Σούπερ Μάρκετ, υποχρεώνοντάς τους σε φυγή.

Στον τόπο ήδη είχαν φτάσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες όμως, όπως έγινε γνωστό, δεν χρειάστηκε να επέμβουν, ούτε προχώρησαν σε συλλήψεις ή προσαγωγές ατόμων.

Εξω από το δημαρχείο συνέχιζαν να είναι συγκεντρωμένοι περί τους 300 διαφωνούντες με τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της στις 6.30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Σε δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής για τη ματαίωση της εκδήλωσης αναφέρονται τα εξής: «Τα μνημονιακά τάγματα εφόδου του Σύριζα με κράνη, ρόπαλα και δολοφονικά σύνεργα, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά πολίτες στην αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και κατέστρεψαν το Δημαρχείο Διμηνίου στο Βόλο.

Ποινικές ευθύνες για σωρεία κακουργημάτων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, φέρει ο τοπικός Σύριζα, που εδώ και εβδομάδες καλούσε εγκληματικά αναρχικά στοιχεία, να διαλύσουν τη νόμιμη συγκέντρωσή μας, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, που παρείχε απόλυτη κάλυψη στους κρανοφόρους εγκληματίες.

Ο πολιτικός αγώνας της Χρυσής Αυγής ενάντια στο νέο μνημονιακό καθεστώς της ακραίας ανθελληνικής αριστεράς θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου