ΤΟΠΙΚΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Διμήνι «απάντηση» στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

αντιφασιστική-συγκέντρωση-στο-διμήν-503114

Κάλεσμα από ΣΥΡΙΖΑ με βολές κατά της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση της αίθουσας στη Χ.Α.

Αντιφασιστική συγκέντρωση ως «απάντηση» στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Διμήνι, προγραμματίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και άλλες συλλογικότητες. Η συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής προγραμματίζεται για τις 6.30 το απόγευμα στο Διμήνι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αντιφασιστική Κίνηση και το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα να καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Χρυσή Αυγή και τη δράση της.

Εξαπολύεται εξάλλου επίθεση κατά της δημοτική αρχής και του δημάρχου Α. Μπέου για την παραχώρηση αίθουσας στο πρώην δημαρχείο Αισωνίας για να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει τηλεφωνική παρέμβαση από τον προφυλακισθέντα πρώην βουλευτή Παν. Ηλιόπουλο.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας υπογραμμίζεται: «Η Χ.Α. πραγματοποιεί εκδήλωση σήμερα Κυριακή σε δημοτικό χώρο που της παραχώρησε ο Δήμος Βόλου. Θεωρούμε πως η επανεμφάνιση της φασιστικής συμμορίας στο δημόσιο βίο της πόλης μας αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο. Η εγκληματική οργάνωση η οποία είχε λουφάξει μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη σύλληψη της ηγεσίας και κάποιων στελεχών της, διεκδικεί και πάλι την παρουσία της στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Μαγνησίας. Μια παρουσία συνυφασμένη με την προπαγάνδιση ακραίου ρατσιστικού και αντιδημοκρατικού λόγου και ταυτισμένη με τη βία, τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, μαθητών που εμποδίζουν την διείσδυση της στα σχολεία, μελών αριστερών οργανώσεων και γενικότερα εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη που αγωνίζεται ενάντια στη φασιστική απειλή.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη σε επαγρύπνηση. Θεωρούμε πως η απόφαση της δημοτικής αρχής του κ. Μπέου να παραχωρήσει δημοτική αίθουσα στην εγκληματική συμμορία αποτελεί σημαντικό πολιτικό ολίσθημα και συνέχεια της αντιδημοκρατικής πρακτικής του εν λόγω κυρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όσους τοποθετούνται ενάντια στο ναζισμό να πάρουν μαζικά μέρος σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία του Διμηνίου στην αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκαθαρίζοντας ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν έχουν θέση ούτε στον Βόλο ούτε πουθενά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου