ΤΟΠΙΚΑ

Δεν γεμίζει το ρεζερβουάρ ~ Σε απόγνωση πρατηριούχοι

δεν-γεμίζει-το-ρεζερβουάρ-σε-απόγνωση-503560

Πολλοί Βολιώτες δεν χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να μειώσουν το λειτουργικό κόστος

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των βενζινοπωλών λόγω της μεγάλης μείωσης στην ημερήσια πώληση υγρών καυσίμων, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 30% τουλάχιστον σε σύγκριση με πέρυσι.

Η βασική αιτία του δυσάρεστου αυτού φαινομένου αποδίδεται στην οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν αρκετοί Βολιώτες, οι οποίοι επιλέγουν αναγκαστικά, για καθαρά πρακτικούς λόγους τη λύση του βαδίσματος ή του λεωφορείου, προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους. Η ακινητοποίηση δεκάδων οχημάτων, έχει αντίκτυπο στον καθημερινό τζίρο των βενζινοπωλών, οι οποίοι παρατηρούν με πολύ μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γραμματέας του Σωματείου βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας, Βασιλική Κοντοχρήστου, υπογραμμίζει ότι «πολλοί Βολιώτες οι οποίοι κατοικούν στο κέντρο της πόλης, δεν κινούν το αυτοκίνητό τους για να μην προμηθεύονται βενζίνη και κυκλοφορούν με άλλα μέσα. Παράλληλα, προσθέτει η ίδια, αρκετοί επιλέγουν το υγραέριο, γεγονός που έχει επίπτωση στην κίνηση των βενζινάδικων της περιοχής μας».

Οσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στο γέμισμα του ρεζερβουάρ και διαθέτουν ελάχιστα χρήματα, για να διανύσουν συγκεκριμένες αποστάσεις. «Το ρεζερβουάρ δεν γεμίζει δυστυχώς, με μόνη εξαίρεση το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, διότι ήρθαν πολλοί Αθηναίοι στην περιοχή μας, οι οποίοι γέμισαν το ρεζερβουάρ για να κάνουν το γύρο του Πηλίου», επισημαίνει η κ. Κοντοχρήστου.

Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες του κλάδου είναι προβληματισμένοι διότι δεν έχουν λάβει ακόμη την επιστροφή από τις επιδοτήσεις για το σύστημα εισροών-εκροών, παρά τις υποσχέσεις των άνωθεν κρατούντων περί του αντιθέτου.

«Σημαντικό πρόβλημα του κλάδου είναι η μείωση των πωλήσεων, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις τιμές, να κάνουμε προσφορές, προσφέροντας με το γέμισμα του ρεζερβουάρ δώρο το πλύσιμο, τον καθαρισμό των τζαμιών, τον έλεγχο των ελαστικών. Εν μέσω κρίσης έχει αυξηθεί η παροχή δωρεάν υπηρεσίας» υπογραμμίζει η γραμματέας του τοπικού σωματείου βενζινοπωλών, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει περιοριστεί σημαντικά το ποσοστό κέρδους για τους επαγγελματίες.

Την περίοδο πριν από την κρίση η εικόνα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, διότι «οι Βολιώτες έκαναν ταξίδια, εκδρομές, η εθνική ήταν γεμάτη αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που έχει περιορίσει σημαντικά τις πωλήσεις μας» καταλήγει η κ. Κοντοχρήστου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου