ΤΟΠΙΚΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Διμήνι απέναντι στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

αντιφασιστική-συγκέντρωση-στο-διμήν-503838

Κάλεσμα από ΣΥΡΙΖΑ και Αντιφασιστική Κίνηση, με πυρά κατά της δημοτικής αρχής και του Α. Μπέου για την παραχώρηση αίθουσας για τη συγκέντρωση

Αντισυγκέντρωση στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που είναι προγραμματισμένη για αύριο στο Διμήνι, προγραμματίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας. Η συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 6.30 το απόγευμα στο Διμήνι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αντιφασιστική Κίνηση να καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Χρυσή Αυγή και τη δράση της. Δριμεία κριτική ασκείται στη δημοτική αρχή και τον Α. Μπέο για την παραχώρηση αίθουσας στο πρώην δημαρχείο Αισωνίας για να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα γίνει τηλεφωνική παρέμβαση από τον προφυλακισθέντα πρώην βουλευτή Παν. Ηλιόπουλο.

«Η πολιτική συγκέντρωση -αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας- αποτελεί τεράστια πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης του Βόλου. Η εγκληματική οργάνωση η οποία είχε λουφάξει μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη σύλληψη της ηγεσίας και κάποιων στελεχών της, διεκδικεί και πάλι την παρουσία της στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Μαγνησίας. Μια παρουσία συνυφασμένη με την προπαγάνδιση ακραίου ρατσιστικού και αντιδημοκρατικού λόγου και ταυτισμένη με τη βία, τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, μαθητών που εμποδίζουν τη διείσδυση της στα σχολεία, μελών αριστερών οργανώσεων και γενικότερα εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη που αγωνίζεται ενάντια στη φασιστική απειλή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη συγκέντρωση «κάθε δημοκρατικό πολίτη σε επαγρύπνηση» και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου, τονίζοντας πως «η απόφαση της δημοτικής αρχής του κ. Μπέου να παραχωρήσει δημοτική αίθουσα στην εγκληματική συμμορία αποτελεί σημαντικό πολιτικό ολίσθημα και συνέχεια της αντιδημοκρατικής πρακτικής του εν λόγω κυρίου».

«Η Χρυσή Αυγή -επισημαίνει εξάλλου η Αντιφασιστική Κίνηση στη δική της ανακοίνωση- δεν είναι «ακόμη ένα κόμμα» όπως τα υπόλοιπα. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που εδώ και τρεις δεκαετίες οργανώνει παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου με σκοπό τη φυσική εξόντωση κάθε πολιτικού αντιπάλου και κάθε διαφορετικού. Για αυτό δηλώνουν πίστη στον εθνικοσοσιαλισμό (ναζισμό), υμνούνε τον Χίτλερ και τους συνεργάτες των ναζί στην Ελλάδα επί Κατοχής (ταγματασφαλίτες) και πρότυπό τους είναι τα πιο μισητά και αυταρχικά καθεστώτα που γνώρισε η ιστορία. Δεν είναι ένα κόμμα που μάχεται το σύστημα όπως αυτοπαρουσιάζεται. Είναι ένα κόμμα που έχει την απόλυτη στήριξη του «βαθέως κράτους» (μυστικές υπηρεσίες, ανώτατοι κύκλοι της αστυνομίας και του στρατού) και την οικονομική υποστήριξη από το εφοπλιστικό κεφάλαιο της Ελλάδας και από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος.

Και στο Βόλο η Χρυσή Αυγή έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα ότι ο Π. Ηλιόπουλος είχε βγάλει επιδεικτικά το περίστροφό του για να εκφοβίσει αντιφασίστες (29/9/2012) ενώ στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να φτιάξουν τάγμα εφόδου είχαν αποπειραθεί να κάψουν χώρο λατρείας των Μουσουλμάνων στο Βόλο (19/11/2012)» συμπληρώνει η Α.Φ.Κ.

Ακόμη, όπως τονίζει «η παραχώρηση δημοτικής αίθουσας στη Χρυσή Αυγή από τη δημοτική αρχή του Α. Μπέου, αποτελεί ουσιαστική στήριξη των ναζιστών. Για αυτό και η οποιαδήποτε κινητοποίηση από την πλευρά της αστυνομίας για περιφρούρηση της εκδήλωσης της ΧΑ στην ουσία θα αποτελεί κάλυψη μιας εγκληματικής συμμορίας».

Τέλος, καλεί όλες τις συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, τα κόμματα της Αριστεράς, και κάθε δημοκρατικό πολίτη, όσους στέκονται ενάντια στο ναζισμό να πάρουν μαζικά μέρος αύριο στις 6:30μ.μ. στην πλατεία του Διμηνίου σε μια μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Να καταδικαστεί η παραχώρηση αίθουσας στη Χρυσή Αυγή ζητά η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ

«Η παραχώρηση από τη Δημοτική Αρχή Βόλου αίθουσας για να πραγματοποιήσει εκδήλωση η φασιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόκληση. Πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλους τους φορείς και από τους Βολιώτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, με αφορμή την παραχώρηση αίθουσας από το Δήμο Βόλου στη Χ.Α. για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «όσοι συμβάλλουν στη συγκάλυψή της πρέπει να βρουν την πιο πλατιά καταδίκη από όλο το λαό. Η αναφορά του Δημάρχου Μπέου στην απαίτηση του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Απ. Νάνου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δοθεί η αίθουσα, ότι είναι ένα «κοινοβουλευτικό κόμμα», ότι είναι «άλλο οι υπόδικοι και άλλο το κόμμα της Χρυσής Αυγής» αποτελούν την πιο ξεδιάντροπη επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται για να στηρίξει τη δράση των ναζιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική – φασιστική οργάνωση.

Απαιτούμε να πάρουν θέση τώρα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να πουν ανοιχτά αν στηρίζουν τη δράση της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης. Ο αρμόδιος για την παραχώρηση της αίθουσας αντιδήμαρχος Δημ. Λιβογιάννης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου Γιάννης Στρούγκης πρέπει να πάρουν πίσω την απόφαση άμεσα».

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Δίκτυο για τα Κοινωνικά Δικαιώματα

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση θα συμμετέχει και το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Αν και πιστεύουμε ότι, μετά τα όσα, σχετικά με την δράση της Χρυσής Αυγής, έχουν γίνει πλέον γνωστά τα τελευταία 2 χρόνια, για να εξακολουθεί κάποιος να υποστηρίζει την εγκληματική αυτή οργάνωση θα πρέπει να είναι είτε συνειδητός φασίστας, είτε αθεράπευτα ηλίθιος, εν τούτοις θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι η ΧΑ δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα, αλλά αντίθετα διαπλέκεται και υποστηρίζει έμπρακτα το σύστημα (ας θυμηθούμε τις συνομιλίες Κασιδιάρη με Μπαλτάκο), ότι η ΧΑ δεν προασπίζεται τα συμφέροντα του λαού, αλλά αντίθετα υποστηρίζει μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές (ας θυμηθούμε στη Βουλή τις θέσεις της υπέρ των μεγάλων πλοιοκτητών και υπέρ του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας).

Οσο για τον Α. Μπέο, το Δήμαρχο όνειδος για την πόλη του Βόλου, που παραχώρησε το πρώην Δημαρχείο Διμηνίου για την εκδήλωση της ΧΑ με το «επιχείρημα» ότι «η ΧΑ είναι ένα ακόμα κόμμα όπως όλα τα άλλα», αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι ξεπληρώνει πλέον εμφανώς την -όχι και τόσο- αφανή προεκλογική υποστήριξη της ΧΑ στο πρόσωπό του, υποστήριξη που δυστυχώς δεν διέκριναν χιλιάδες συμπολίτες μας και συντάχτηκαν με τον εκλεκτό των φασιστών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου