ΤΟΠΙΚΑ

Συστηματικούς ελέγχους από τη ΔΕΥΑΜΒ ζητά η ΕΒΟΛ

συστηματικούς-ελέγχους-από-τη-δευαμβ-504019

Ελέγχους στο Σεσκουλιώτη ζητά και η Δ. Κολυνδρίνη

Συστηματικούς ελέγχους από τη ΔΕΥΑΜΒ στα δίκτυα αποχέτευσης της ΕΒΟΛ, ζητά η γαλακτοβιομηχανία. Σε έγγραφο που υπογράφει προς τη ΔΕΥΑΜΒ ο διευθυντής Νίκος Μπατζιάκας υπογραμμίζεται ότι λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν στην περιοχή και έχουν σχέση με την μόλυνση του περιβάλλοντος εάν είναι δυνατόν να γίνεται ενδελεχής έλεγχος πιο συχνά στα δίκτυα αποχέτευσης της ΕΒΟΛ Η εταιρεία μάλιστα σημειώνει ότι την περαιτέρω αυτή ενασχόληση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ έχει τη διάθεση να την καλύψει οικονομικά.

Στο μεταξύ για το θέμα της ρύπανσης του Σεσκουλιώτη, που όπως υπογραμμίζει η ΕΒΟΛ συνεχίζεται και έχει ζητήσει από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αλλά και τη ΔΕΥΑΜΒ να κάνουν ελέγχους για να βρούνε τον πραγματικό «ρυπαντή», η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στη περιοχή του Σεσκουλιώτη, συνεχίζονται.

Οπως ανέφερε μάλιστα εντοπίστηκε υγρό στοιχείο σε άλλο αγωγό το οποίο όμως σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, δεν είναι ρυπογόνο, ωστόσο δεν δικαιολογείται η ύπαρξή του, για αυτό η Περιφερειακή Ενότητα ζήτησε εγγράφως από τη ΔΕΥΑΜΒ να προβεί σε ελέγχους κάτω από τα καπάκια των αγωγών για να εντοπιστεί από πού προέρχεται το συγκεκριμένο υγρό στοιχείο. Η ΔΕΥΑΜΒ στο γραπτό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας δεν απάντησε και χθες η κ. Κολυνδρίνη απέστειλε νέο έγγραφο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου