ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρση αλλεργιών παρατηρείται στο Βόλο

εξαρση-αλλεργιών-παρατηρείται-στο-βό-851206

Αρκετοί συμπολίτες τις τελευταίες μέρες καταφεύγουν στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς με διάφορα συμπτώματα που παραπέμπουν στις ανοιξιάτικες αλλεργίες που προκαλούν δύσπνοια, εξανθήματα και φαγούρα στο δέρμα.
Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί μέχρι και 30% σε σχέση με την ίδια εποχή την περυσινή περίοδο, φαινόμενο που βρίσκει εξήγηση στην παρατεταμένη ανομβρία αλλά και τον πρόωρο ερχομό της άνοιξης.
Οι αλλεργίες χτυπούν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα και προκαλούν διάφορες δερματοπάθειες.
Οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις χορηγούν ειδική αγωγή εάν και επισημαίνουν ότι πάνω από όλα καλό θα είναι να γίνεται πρόληψη και να αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, τέτοια εποχή π.χ που προκαλούν αλλεργία αλλά και καλλυντικά ή βαφές που επιτείνουν το πρόβλημα σε συνδυασμό με τη γύρη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλεργία έχει διάφορα πρόσωπα και ονόματα και εξαρτάται από το σημείο του σώματος στο οποίο εντοπίζεται και από το είδος του αλλεργιογόνου το οποίο ευθύνεται. Αλλεργικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται στη μύτη λέγονται ρινίτιδες και εκδηλώνονται με φτέρνισμα, φαγούρα, μπούκωμα, καταρροή.
Οι αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια εξάλλου λέγονται επιπεφυκίτιδες.
Την άνοιξη, η ρινίτιδα και η επιπεφυκίτιδα συχνά συνυπάρχουν και λέγονται “εαρινός κατάρρους”.
Οι αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα μπορεί να εμφανιστούν με διάφορες μορφές, όπως κνίδωση , αγγειοοίδημα ,αναφυλαξία.
Η αλλεργία μπορεί να εκδηλωθεί και ως γενικευμένη αντίδραση, στην οποία συμμετέχουν πολλά ζωτικά όργανα του οργανισμού.
Λέγεται αναφυλαξία και είναι η πιο σοβαρή μορφή αλλεργικής αντίδρασης.
Εκδηλώνεται με κνιδωτικά εξανθήματα, αγγειοοίδημα στα βλέφαρα, τα χείλη και τη γλώσσα, δύσπνοια από λαρυγγική απόφραξη ή βρογχοσπασμό, κοιλιακό άλγος, εμετό και απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό λέγεται αλλεργικό σοκ και είναι ό,τι πιο επικίνδυνο.
Χρειάζεται τότε άμεση επέμβαση του γιατρού ή καλύτερα άμεση μετάβαση στο νοσοκομείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου