ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ετοιμοι;
Τελικά οι ποδηλατόδρομοι είναι έτοιμοι προς χρήση των ποδηλατών ή αναμένονται ακόμη κάποιες εργασίες για να παραδοθούν; Αυτό αναρωτιούνται ποδηλάτες, που περιμένουν το πράσινο φως και την απομάκρυνση αυτοκινήτων, κάδων, καρεκλών και λοιπόν αντικειμένων για να ξεκινήσουν τις ορθοπεταλιές.
Δ.Χ.

Εμεινε
Εμεινε «κάγκελο» ο άνθρωπος όταν έμαθε τα όσα διοχετεύτηκαν υπό μορφή πληροφοριών. Έψαχνε…. στον εαυτό του να βρει αν είπε τα όσα του απέδιδαν και τελικά κάλεσε και τη μοναδική μάρτυρα να τη ρωτήσει, αν όντως συνέβησαν όλα αυτά. Άβυσσος.
Δ.Χ.

Στους δρόμους…
Με μια εφημερίδα, ένα μπλοκ, στυλό, χάρτη και κινητό ήταν χθες όσοι γονείς έφτασαν στο Βόλο για να βρουν σπίτι για τα παιδιά τους που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο. Από τη μια σημείωναν τις διευθύνσεις των διαμερισμάτων, άνοιγαν το χάρτη κι έπειτα έπαιρναν τηλέφωνο για τις λεπτομέρειες. Οι τυχεροί βρήκαν το φοιτητικό τους σπίτι χθες, όμως η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για αρκετούς που εν τέλει δεν ικανοποιήθηκαν με τα σπίτια που είδαν.
Δ.Π

Επιτυχία χωρίς διακρίσεις
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που εν τέλει πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα παιδιά με το διάβασμά τους, το πείσμα τους και τη νεανική τους ματιά κατάφεραν να περάσουν από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή. Όλοι, ανεξαιρέτως βαθμολογίας είναι άξιοι και αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας. Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Και σ’ όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, δεν χρειάζεται στεναχώρια, καθώς η νίκη δεν κρίνεται από μία μάχη, αλλά από τον «πόλεμο».
Δ.Π

Διαφορετικές εικόνες
Μπορεί η είσοδος του Πανεπιστημίου χθες το πρωί να είχε κατακλειστεί από κόσμο, ωστόσο η εικόνα στο εσωτερικό ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Ακόμη οι περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια και αναμένεται να επιστρέψουν στις 31 του μήνα, για να μπουν δυναμικά στο κλίμα των εγγραφών των πρωτοετών, αλλά και να συνεχίσουν τις αρμοδιότητές τους. Αλλά και οι φοιτητές αναμένονται με αγωνία για να ξαναδώσουν πνοή στο Ίδρυμα, όπως και στην πόλη.
Δ.Π

Αμεση επέμβαση!
Υποθέτουμε πως όλοι έχετε καταλάβει για ποιο δρόμο πρόκειται. Είναι η περιβόητη λακκούβα – φρεάτιο και το χαντάκι στην οδό Ιωλκού, η πρώτη στη συμβολή με την οδό Δημάρχου Γεωργιάδη και το δεύτερο στη συμβολή με την Ιάσωνος. Η κατάσταση αυτή τουλάχιστον για το φρεάτιο είναι από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ μόλις χθες περνώντας από εκεί το απόγευμα διαπιστώσαμε ότι ο δήμος την αποκατέστησε… Ναι μάλιστα και με πρωτότυπο τρόπο, δεν έριξαν άσφαλτο, αλλά χαλίκι, έτσι για αλλαγή! Με την ελπίδα και την όρεξη τον βλέπουμε και το κ. Μαρκάκη να μένει που κατέθεσε επερώτηση για το θέμα και ζήτησε να έχει φτιαχτεί μέχρι τη Δευτέρα που συνεδριάζει το Σώμα… Ε, ντροπή όμως και εσείς Παύλε, αν είναι δυνατόν να ζητάτε ένα τέτοιο έργο να γίνει τόσο γρήγορα!
Α.Φ.

Ανοίγματα επιτέλους
Μάλλον έχει έρθει η ώρα και έχουμε αργήσει, να μπει δυναμικά η αγορά ελιάς και ελαιολάδου της Μαγνησίας στις αγορές του εξωτερικού. Το λέμε με αφορμή το ζωηρό ενδιαφέρον κινέζων επιχειρηματιών που είναι στην περιοχή μας, φιλοξενούμενοι του δήμου Αισωνίας, ενώ λίγο καιρό πριν ήταν που είχε επισκεφτεί το επιμελητήριο και ο κινέζος Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Cheng Dayan και είχε συζητηθεί και εκεί πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα της ελιάς. Ε, είναι δυνατόν να παράγουμε τέτοια προϊόντα που ποτέ δεν θα είναι αρκετά για μια αχανή χώρα σαν την Κίνα και να μην έχουμε ανοίξει ακόμα εμπορικές συναλλαγές; Με τις ευχές μας για τις καλύτερες εξελίξεις…
Α.Φ.

Για να δούμε
Διεργασίες στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Η κόντρα και οι διαφωνίες… προκαλούν πολιτικό καύσωνα. Η πρόθεση μάλιστα του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ στις αρχές Οκτωβρίου, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης. Όχι στο εσωτερικό του ΣΥΝ… αλλά μεταξύ των δύο παραπάνω. Κάτι μου λέει ότι μεταξύ τους οι του ΣΥΝ προς το παρών τα έχουν βρει… Για να δούμε.
Β.Κ

Δεν τους βρίσκει
Εχουν πέσει όλοι να φάνε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ε. Αντώναρο και δεν καταλαβαίνουν ότι με τις επιθέσεις που κάνουν τουλάχιστον προς το παρών υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό να τον διατηρήσει στη θέση του. Εκτός και εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι σήμερα – αύριο αναμένεται αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, οπότε οι αλλαγές θα πρέπει να θεωρούνται σίγουρες. Σε κάθε περίπτωση γνωστός νεοδημοκράτης του Βόλου έλεγε χθες στην στήλη… ότι ορισμένους Σαββατοκύριακο δεν τους βρίσκει. Κάτι ίσως να ξέρει παραπάνω.
Β.Κ

Πάνω στην ώρα
Πάνω στην ώρα ήρθε η απάντηση του Υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη ΜΕΤΚΑ στην αναφορά που έκανε η βουλευτής Ροδούλα Ζήση. Όχι ότι προσέθεσε τίποτα παραπάνω ο κ. Υπουργός σε αυτά που ήδη ξέραμε ή έχουν αποκαλυφθεί από το ρεπορτάζ, αλλά όπως και να το κάνεις δημιουργούνται νέα δεδομένα εν όψει της αυριανής σύσκεψης που έχει συγκαλέσει το τοπικό σωματείο στο χώρο του εργοστασίου.
Β.Κ

Αξιοπρεπή διαμονή
Ικανοποιημένη από τις συνθήκες φιλοξενίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στους 43 νεαρούς Ασιάτες λαθρομετανάστες δήλωνε η αντινομάρχης Υγείας – Πρόνοιας Ντία Βουβαλούδη.
Οι εξουθενωμένοι λαθρομετανάστες, μεταξύ τους ανήλικοι και οικογένειες, φιλοξενήθηκαν για τέσσερις ημέρες στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της ΝΑΜ.
Η κ. Βουβαλούδη υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες είχε η ίδια προσωπικά φροντίσει να εξοπλίσει το κτίριο με κρεβάτια (ευγενική προσφορά της κλινικής Ασκληπιείο Βόλου).
Με την άφιξη των 43 προσφύγων και την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών δια του υπευθύνου νομαρχιακού συμβούλου Χαρ. Τσαμπάζη, όλα ήταν έτοιμα για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαμονή, ανέφερε η αντινομάρχης.
Β.Σ.

Περιμένουν
Μάταια αναμενόταν χθες η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σφαγείων Βόλου, που έχουν προσωρινά κλείσει για να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Ε.Ε. Τελικά, δεν ανακοινώθηκε πότε θα επαναρχίσουν να λειτουργούν κάτι που θα συμβεί μετά την αγορά φορτηγού – ψυγείου για τη μεταφορά των επικίνδυνων αποβλήτων. Φαίνεται ότι έχει μέλλον το ξεκλείδωμα του λουκέτου.
Β.Σ.

Ζητάει
αλλαγές
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα Αθηναϊκά κανάλια ένας από τους πιο θερμούς θιασώτες του ανασχηματισμού είναι και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης. Το γεγονός ότι οι μισοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν την αντικατάστασή του δεν δείχνει να τον απασχολεί ιδιαιτέρως!
Ν.Τ.

Ξεπέρασαν
όλα τα όρια
Δεν πίστευα στα αυτιά μου χθες παρακολουθώντας Δελτίο ειδήσεων αθηναϊκού σταθμού, αφού ο φιλοξενούμενος ήταν κάποιος κάτοικος από το Μαραθώνα που διαμαρτυρόταν γιατί η κυβέρνηση εξαίρεσε από τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων! Το καινοφανές επιχείρημα του συγκεκριμένου ήταν ότι τα αυθαίρετα της περιοχής κατασκευάστηκαν επειδή δεν επεκτάθηκε το σχέδιο πόλης της περιοχής!!! Νομίζω ότι είναι το μόνο σωστό κυβερνητικό μέτρο η εξαίρεση των αυθαιρέτων από τις αποζημιώσεις. Επιτέλους ας δούμε κάποτε και την ευθύνη των πολιτών σ’ αυτό τον τόπο.
Χ.Μ.

Η πλατεία
της ιχθυαγοράς
Αθλια είναι η εικόνα του χώρου, ο οποίος προορίζεται για πλατεία, απέναντι από τη νέα ιχθυαγορά του Βόλου. Σκουπίδια και αγριόχορτα συνθέτουν το τριτοκοσμικό σκηνικό σε μια ανερχόμενη υποτίθεται περιοχή. Οι ιθύνοντες του ΟΛΒ, αφού μοσχονοίκιασαν τα καταστήματα της ιχθυαγοράς και ο Δήμος Βόλου που υποτίθεται ότι η περιοχή αποτελεί φυσική προέκταση του Δημαρχείου, έχουν εγκαταλείψει τους επαγγελματίες στην τύχη τους. Οι μεν εισπράττουν τα νοίκια και οι δε τα δημοτικά τέλη και οι ντόπιοι μικροεπιχειρηματίες βράζουν στο ζουμί τους. Αντιθέτως έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα του Βόλου οι αρμόδιες υπηρεσίες… γλείφουν και τα πεζοδρόμια.
Χ.Μ.

Αρχισε προεκλογική εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία! Πήραν αμπάριζα οι προεπιλεγμένοι υποψήφιοι Νομαρχία, εφημερίδες και κηδείες (παρά την θεωρητική απαγόρευση αυτοανακήρυξης από τον ίδιο τον πρόεδρό του). Άντε και καλό βόλι!
Κ.Π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου